Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Black out" ταλαιπωρεί την Σαμοθράκη εδώ και μία ημέρα

"Black out" ταλαιπωρεί την Σαμοθράκη εδώ και μία ημέρα

30-03-2019

Απιστευτη ταλαιπωρία ζούνε από εχθές οι κάτοικοι της Σαμοθράκης αφού εδώ και 22 ώρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση!

Το πρόβλημα οφείλεται βάσει πληροφοριών σε βλάβη που έχει προκληθεί σε μετασχηματιστή ισχύος, με αποτέλεσμα από εχθές στις 7 το απόγευμα η μισή Καμαριώτισσα να μην έχει ρεύμα.

Από εχθές γίνονται συντονισμένες προσπάθειες αποκατάστασης αλλά ήδη τα προβλήματα από την πολύωρη διακοπή ρεύματος ταλαιπωρούν επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού Αθ. Βίτσας ενημέρωσε τους κατοίκους του νησιού με ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media:

"Η βλάβη παρουσιάστηκε χθες αργά το απόγευμα αρχικά σε καλώδιο του δικτύου στην περιοχή της Καμαριώτισσας. Αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερη μεγαλύτερη σε μετασχηματιστή ισχύος. Το τοπικό κλιμάκιο τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ έκανε προσπάθειες να την αποκαταστήσει αλλά είναι απαραίτητη η μεταφορά νέου μετασχηματιστή"

Ωστόσο η δυσκολία που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ είναι οι καιρικές συνθήκες (8 Beaufort) που καθιστούν αδύνατη τη μεταφορά προσωπικού και ανταλλακτικών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με κάτοικο του νησιού φανερά αγανακτησμένη δήλωσε "Υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν, ηλικιωμένοι με μηχανήματα που δεν μπορούν χωρίς ρεύμα,  όλοι οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι γιατί αυτό δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει... κρεμόμαστε από έναν υπάλληλο από απέναντι, με ένα απαγορευτικό παγώνουν τα πάντα στο νησί".

Σ.Κ