Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Θα διοριστούν 34 ελεγκτές και η ΥΠΑ θα προβεί άμεσα στη χορήγηση της σχετικής έγκρισης.
Θα διοριστούν 34 ελεγκτές και η ΥΠΑ θα προβεί άμεσα στη χορήγηση της σχετικής έγκρισης.

"Δημόκριτος": Η δήλωση της Κυβέρνησης για τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές ενέργειες.

25-07-2015

Θέμα: Προβλημάτων και ενέργειες ανάπτυξης του Κρατικού Διεθνούς Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος"

Σε επίλυση των προβλημάτων του Κρατικού Διεθνούς Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος", καθώς και σε ενέργειες ανάπτυξης των υποδομών του, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά, μαζί με έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε τον διορισμό 32 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας μέσω της εκπόνησης διαγωνισμού ΑΣΕΠ, διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παροχής καυσίμων, το υπουργείο αναφέρει πως, μετά την αναστολή της δραστηριοποίησης της εταιρείας ΕΚΟ, οι αεροπορικές εταιρείες οφείλουν να προμηθεύονται το αεροπορικό καύσιμο από άλλο σταθμό, ενώ προσθέτει πως, αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλον πάροχο κι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, η ΥΠΑ θα προβεί άμεσα στη χορήγηση της σχετικής έγκρισης.

Παράλληλα, προσθέτει πως «στην παρούσα φάση εκπονείται από την υπηρεσία μας η τεχνική μελέτη του έργου της ολοκλήρωσης του Νέου Πύργου Ελέγχου αεροσκαφών, η οποία ευρίσκεται σε τελικό στάδιο. Μετά το πέρας της μελέτης και εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει η δημοπράτηση και κατασκευή του έργου και μετεγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας».

Επιπρόσθετα, στην απάντησή του, το υπουργείο αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί το έργο: «Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιρίων του Αεροσταθμού, των γραφείων Διοίκησης και λοιπών κτηριακών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος"».