Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
LIDL

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στον Έβρο για παράβαση της νομοθεσίας περί πυρασφάλειας και πρόληψης πυρκαγιών.
Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στον Έβρο για παράβαση της νομοθεσίας περί πυρασφάλειας και πρόληψης πυρκαγιών.

"Καμπάνες" της Πυροσβεστικής σε δύο πολίτες σε Αλεξανδρούπολη & Ορεστιάδα

07-06-2025

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων προχώρησαν οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές του Νομού Έβρου, στο πλαίσιο της αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας περί πυρασφάλειας και πρόληψης πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.172,00 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης σε ημεδαπό, για εκτέλεση θερμών εργασιών σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πυροπροστασίας.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας προχώρησαν στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 1.718,75 ευρώ σε ημεδαπή, για καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, πράξη η οποία επίσης συνιστά παράβαση της κείμενης πυροσβεστικής νομοθεσίας. Το περιστατικό συνέβη εντός των ορίων του Δήμου Ορεστιάδας.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες υπενθυμίζουν στους πολίτες ότι η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά σε δασικές ή αγροτικές περιοχές διώκεται πειθαρχικά και ποινικά. Οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις προβλεπόμενες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας.