Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξαφνικό κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες ανακοίνωσε η Τράπεζα.
Ξαφνικό κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες ανακοίνωσε η Τράπεζα.

"Λουκέτο" στo υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες

23-06-2021

Η ξαφνική απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στις Φέρες του Έβρου, προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ενόψει και του επερχόμενου κλεισίματος των υποκαταστημάτων σε περιοχές του Έβρου, της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε εχτές, ημέρα Τρίτη 22 Ιουνίου, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης δια περιφοράς και με ομόφωνη απόφαση, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στέλνοντας επιστολή στην διοίκηση της Τράπεζας, ζητώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Ακολουθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για το ζήτημα:


"Εγκρίνει την υποβολή επιστολής-αιτήματος προς την Εθνική Τράπεζα, για τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στη Δημοτική Ενότητα Φερών, ως εξής:

«Με λύπη ενημερωθήκαμε για την απόφαση σας να αναστείλετε τη λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας των Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός, έρχεται να επιβαρύνει, έτι περισσότερο, την ήδη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Επί σειρά ετών, η περιοχή δέχεται πολλαπλά πλήγματα, με ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των 10.000 και πλέον κατοίκων. Η πολυετής οικονομική κρίση καταρράκωσε την αγροτική παραγωγή που είναι και η βασική ενασχόληση και έστειλε στο Ναδίρ την εμπορική δραστηριότητα. Οι ζωονόσοι μείωσαν δραστικά το ζωικό κεφάλαιο.

Η σταδιακή αφαίμαξη των υπηρεσιών εμποδίζουν κάθε προοπτική ανάπτυξης. Η παράνομη μετανάστευση, μέσω των Ελληνοτουρκικών συνόρων, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα που εκτονώνονται στις Φέρες, ως 1ο αποδέκτη της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την περσινή Εθνική κρίση με την γείτονα χώρα.

Αυτά τα γεγονότα προξενούν μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στις οικογένειες των παραμεθόριων οικισμών.

Η Πανδημία, δυστυχώς, δεν εξαίρεσε την περιοχή, η οποία, επλήγη σημαντικά όπως και όλη η χώρα και ο πλανήτης. Στους οικισμούς των Φερών, ζουν, κυρίως, ηλικιωμένοι και υπερήλικες,
συνταξιούχοι, αγρότες και μετανάστες που επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά από πολλά χρόνια εργασίας στην ξενιτιά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι, επαρκώς, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ώστε να αξιοποιούν διεξοδικά τις υπηρεσίες ebanking.

Με το κλείσιμο του καταστήματος θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα μετακινούμενοι 30 και 40 χιλιόμετρα από τα χωριά τους στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου, να ανοίξουν ένα τραπεζικό λογαριασμό, να κάνουν ανάληψη, κατάθεση κλπ.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν, δικαιολογημένα, συναισθήματα αγανάκτησης, αν όχι, οργής στους πολίτες της περιοχής των Φερών για την απόφαση σας. Εκπροσωπώντας θεσμικά το Δήμο Αλεξανδρούπολης, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα και να διατηρήσετε ανοιχτό το υποκατάστημα σας, διευκολύνοντας, σημαντικά, την πρόσβαση των κατοίκων στις υπηρεσίες σας.

Μια τέτοια θετική εξέλιξη θα προσδώσει ιδιαίτερο κύρος στο κοινωνικό και εταιρικό προφίλ της Εθνικής Τράπεζας και θα εκτιμηθεί δεόντως από την τοπική κοινωνία.

Η διατήρηση της λειτουργίας του καταστήματος, εκ μέρους σας, θα μας δώσει την δυνατότητα, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσουμε την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με την τράπεζα σας, όπως και με όλες τις τράπεζες που διατηρούν υποκατάστημα στις Φέρες, σε ότι αφορά τις καταθέσεις του Δήμου και των νομικών προσώπων του.

Στην αντίθετη περίπτωση, είναι βέβαιο, ότι θα δημιουργηθεί μια κοινωνική ταραχή και απογοήτευση, η οποία θα επιφέρει αρνητικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στις συνεργασίες των πολιτών, των επαγγελματιών και του Δήμου με την Εθνική τράπεζα.

Προκειμένου να συζητήσουμε και να αναλύσουμε διεξοδικά την επιχειρηματολογία μας για το θέμα αυτό, προτίθεμαι και επιθυμώ άμεσα μια συνάντηση μαζί σας. Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση, παραμένουμε στη διάθεση σας".

Δείτε εδώ και την επίσημη απόφαση από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.