Σήμερα είναι: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ VAMOS Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα

"Ούτε Γουλιά": Στόλισαν δέντρο τα μέλη της Ένωσης Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας - Θράκης

30-11-2015

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισαν εχθές σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη τα μέλη Ένωσης Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας - Θράκης, τα οποία εδώ και 25 μήνες πραγματοποιούν εκστρατεία για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Coca Cola 3E στη Θεσσαλονίκη, το κλείσιμο του οποίου, σε συνδυασμό με μια σειρά “λουκέτων” των δραστηριοτήτων της σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, άφησε περίπου 150 ανέργους.

Με όπλο το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της εταιρίας, οι γυναίκες - απέργοι στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο στη κεντρική πλατεία Ν. Ορεστιάδας και μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ με το σύνθημα “Ούτε Γουλιά” παρότρυναν τους περαστικούς να τους στηρίξουν στον αγώνα τους.

Υπενθυμίζουμε οτι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης είχαν βγάλει πέρυσι ανακοίνωση για παραπλανητικές μεθόδους διαφήμισης της Coca Cola:

 «Η πολυεθνική Coca Cola, γνωστή για τις ικανότητές της στο χώρο του marketing και της διαφήμισης, έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ παραπλάνησης και υποκρισίας απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές και στον ελληνικό λαό.

Με μια ύπουλη τηλεοπτική διαφήμιση, που σφετερίζεται δημόσιους χώρους  και μνημεία της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να «πείσει»  το καταναλωτικό κοινό  ότι συνεχίζει σαν και πρώτα τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επισκιάσει τον αγώνα μας για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Η Κόκα Κόλα διαφημίζει ότι μένει Ελλάδα τη στιγμή που έχει κλείσει τα εργοστάσια της σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αθήνα, Μεσολόγγι, Πάτρα  και  τώρα  και  στη Θεσσαλονίκη.

Η Κόκα Κόλα δείχνει στη διαφήμισή της «χαρούμενους ηθοποιούς-εργάτες», τη στιγμή που το εργοστάσιο έχει κλείσει, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους με όπλο τους το «μποϊκοτάζ’ και διεκδικούν την επαναλειτουργία του και την επιστροφή τους στην εργασία τους.

Η Coca Cola για μήνες ολόκληρους έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη γίνει γνωστό το «λουκέτο» του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη, επέβαλλε με τα δαπανηρά και προσοδοφόρα για τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης διαφημιστικά μηνύματα την αποσιώπηση του εννεάμηνου αγώνα μας.

ΤΩΡΑ, μετά τη μεγάλη συμμετοχή του Ελληνικού λαού στο μποϊκοτάζ η Κόκα Κόλα παραπλανά τους Καταναλωτές με καθαρά προπαγανδιστικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης εν πλήρη λειτουργία.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ότι το εργοστάσιο εξακολουθεί να είναι κλειστό  και  ο  αγώνας  μας  συνεχίζεται.

Για αυτό καλούμε το καταναλωτικό κοινό να συνεχίσει το μποϊκοτάζ των  προϊόντων της  πολυεθνικής  Coca Cola  μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα

ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ ΑΜΙΤΑ, ΦΑΝΤΑ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΑΥΡΑ».