Κάτι τρέχει στον Έβρο

Την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη όπου και θα εδρεύει
Την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη όπου και θα εδρεύει

"Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου πηγαίνει στο ΔΠΘ, το έχουμε παραδώσει διοικητικά"

30-12-2018

"Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου περνάει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εμείς το παραδίδουμε, και πλέον διοικητικά εντάσσεται εκεί".

Αυτό μεταξύ άλλων δηλώνει ο Πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρης Μπαντέκας, υπό τη "σκέπη" του οποίου λειτουργεί το ΤΕΙ Διδυμοτείχου, μετά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από την συμπρωτεύουσα την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, όπου και θα εδρεύει το ακαδημαϊκό ίδρυμα. Στο νέο Πανεπιστήμιο εντάσσεται και το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, με όλα του Τμήματα, στο οποίο μάλιστα αναμένεται και η ίδρυση νέων.

"Είναι πιο λογικό η έδρα του ΤΕΙ από το Διδυμότειχο να μεταφερθεί στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης, παρά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη. Το που θα λειτουργήσει, είναι απόφαση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, εμείς διοικητικά το έχουμε παραδώσει", επισημαίνει ο Πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, βάζοντας τέλος στα σενάρια.

Την ίδια στιγμή στο Διδυμότειχο, ο Δήμαρχος συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγες ημέρες μετά από την συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Το σώμα πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα (30/12) το απόγευμα στις 7, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής στο Διδυμότειχο.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Παρασκευάς πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Κοσμήτορα του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη Δημήτρη Μπαντέκα, η εξέλιξη αυτή είναι προς την καλύτερη δυνατή κατεύθυνση, αφού "είναι γνωστό ότι το ΔΠΘ είχε ζητήσει την ίδρυση Νοσηλευτικής. Ο Υπουργός είπε πως η ένταξη του ΤΕΙ Διδυμοτείχου στο Δημοκρίτειο θα συμπεριληφθεί στο Νομοσχέδιο για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου". 

Μαρίνα Κριτού