Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Υγειονομική βόμβα" τα βαγόνια - ξενώνες στην Αλεξανδρούπολη

"Υγειονομική βόμβα" τα βαγόνια - ξενώνες στην Αλεξανδρούπολη

07-05-2016

Πάνε δυο περίπου χρόνια από το ρεπορτάζ στην περιοχή των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα στα παλιά βαγόνια, τα οποία βρίσκονται εγκαταλελειμμένα εδώ και πολλά χρόνια.

Η πρόσβαση σε αυτά ευκολότερα γίνεται μέσω των αποθηκών, ενώ προσπελάσιμα είναι και από την πλευρά του λιμανιού, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να αποτελούν «πόλο έλξης», για ανθρώπους οι οποίοι προφανώς είτε είναι άστεγοι, είτε αθίγγανοι, σε κάθε περίπτωση όμως είναι "άνθρωποι"...

Λίγα μόνο μέτρα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, και η «υγειονομική βόμβα» όπως λένε οι περίοικοι εξακολουθεί να υφίσταται, χωρίς οι ιθύνοντες να έχουν κάνει κάτι από τότε που το εν λόγω θέμα είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες μαρτυρούν πως μέσα στα βαγόνια, υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται καθημερινά εκεί, στην προσπάθειά τους να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες αλλά και τα μάτια του κόσμου, έχοντας φτιάξει το δικό τους «νοικοκυριό», ανάμεσα σε απορρίμματα ακόμα και σε περιττώματα ανθρώπων και ζώων.

Κατερίνα Καλεντερίδου