Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο χώρο που έμαθαν κολύμπι γενιές και γενιές της πόλης μας, τα  τελευταία χρόνια «κείτεται» εγκαταλελειμμένο.
Στο χώρο που έμαθαν κολύμπι γενιές και γενιές της πόλης μας, τα τελευταία χρόνια «κείτεται» εγκαταλελειμμένο.

Ρημάζει το παλιό Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

22-04-2017

Όσα και αν γραφτούν, όσο και αν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, η κατάσταση στο παλιό κολυμβητήριο δεν αλλάζει. Ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και ρημάζει μέρα με την ημέρα.

Στο χώρο που έμαθαν κολύμπι γενιές και γενιές της πόλης μας, τα  τελευταία χρόνια «κείτεται» εγκαταλελειμμένος να θυμίζει... σκουπιδότοπο!

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο μπήκαμε στο χώρο του κολυμβητηρίου με πολύ μεγάλη ευκολία αφού υπάρχουν παράθυρα κενά και σπασμένα.  Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει πρόσβαση στο χώρο, είτε για να κοιμηθεί, είτε για να καταστρέψει ότι έχει απομείνει.

Αυτό που νιώσαμε όταν μπήκαμε μέσα στο χώρο ήταν ανατριχίλα, απογοήτευση αλλά και λύπη.

Πλέον στην πισίνα του κολυμβητηρίου που είχε υπάρξει το κέντρο και το σήμα κατατεθέν του υγρού αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης, στο μέρος που κάποτε είχαμε νιώσει περηφάνια, είχαμε πανηγυρίσει, τώρα πια την διακοσμούν κάθε λογής σκουπίδια. Με άλλα λόγια έχει μετατραπεί σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο που εκτός των άλλων αποτελεί κι εστία μολύνσεων.

Πάνε τώρα τέσσερα χρόνια από τότε που έκλεισε το παλιό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης και έκτοτε παραμένει αναξιοποίητο.

Το 2015 είχαμε γράψει πως δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το κτήριο, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Λαμπάκη, είτε θα γίνει ο χώρος που θα στεγάσει την ενόργανη γυμναστική, είτε θα μπει μέσα στο ΕΣΠΑ μαζί με τις 3 αποθήκες του ΟΣΕ κρατώντας τις 2 πισίνες ( την μικρή για τα ΑμεΑ και τη μεγάλη για το κοινό της πόλης με ένα αναψυκτήριο δίπλα).

Ακόμα περιμένουμε.. και μαζί με εμάς και ο Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής που στεγάζεται σε ένα κτήριο ντροπή για την πόλη.

Εμείς ήρθαμε όμως σε επαφή  με τον κύριο Γιάννη Βαταμίδη (αντιδήμαρχο Αθλητισμού -Καθημερινότητας και Οικισμών) ο οποίος μας ανέφερε πως το κτίριο πρόκειται να κατεδαφιστεί, και να η πορεία του, να βγει σε δημόσια διαβούλευση.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι ΠΟΤΕ; Φυσικά δεν υπάρχει απάντηση αφού... 

Πότε επιτέλους θα φύγουμε από την λογική ότι παλιώνει δεν "πετιέται";

Τέλος αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι μιλάμε για μια περιούσια όλων των πολιτών η οποία έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί... εχθές!