Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σαμοθράκη: Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα τα μαθήματα νοηματικής γλώσσας - Συνεχίζονται οι εγγραφές

Σαμοθράκη: Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα τα μαθήματα νοηματικής γλώσσας - Συνεχίζονται οι εγγραφές

30-10-2020

Η νοηματική γλώσσα είναι η φυσική Γλώσσα των Κωφών είναι οπτική και ικανοποιεί την ανάγκη τους για επικοινωνία. Σε αυτή την ανάγκη των κωφών ατόμων στάθηκε ο Δήμος Σαμοθράκης και παροτρύνει τους κατοίκους να ξεκινήσουν μαθήματα νοηματικής γλώσσας εντελώς δωρεάν. 

Δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε πως  σε συνεργασία με τη σχολή '"ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ", ότι ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα καιι συγκεκριμένα την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 τα δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας σε παιδιά,εφήβους και ενήλικους.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας Γέφυρες Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων και συνεργατών με κοινό όραμα και σκοπό την υποστήριξη, προαγωγή και διάδοση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Μέσα από την εκπαίδευση στην ΕΝΓ και το εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών επιτυγχάνονται παράλληλα δύο σημαντικοί στόχοι: Οι ακούοντες οποιασδήποτε ειδικότητας και ηλικίας ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τόσο την ΕΝΓ, όσο και την κοινότητα των κωφών. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για ισότιμη επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών προς τα κωφά και βαρήκοα άτομα.
 
Οι συμμετοχές είναι ήδη 43. Τα μαθήματα θα διεξάγονται Τρίτη με Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης, με απόλυτη τήρηση των κανόνων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
 

Η δράση υλοποιείται χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία μελών της σχολής «ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» που διαμένουν στο νησί και τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά. Επίσης, η δράση αποτελεί την απαρχή για μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που προγραμματίζει ο Δήμος με σκοπό να καταστεί το νησί της Σαμοθράκης, περισσότερο φιλικό σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα δωρεάν μαθήματα. Πληροφορίες και εγγραφές στο Κέντρο Κοινότητας.
Tηλέφωνο: 2551098097