Κάτι τρέχει στον Έβρο
Σαμοθράκη: Διερευνητικές επαφές για τουριστική σύνδεση με την Τουρκία μέσω Λήμνου (video)
Μια νέα προοπτική για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Σαμοθράκης προς τη γειτονική Τουρκία τέθηκε στο τραπέζι την Κυριακή 30 Αυγούστου, μέσα από μια στοχευμένη διερευνητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Samothraki Village Hotel.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η δυνατότητα ένταξης του νησιού σε ένα ευρύτερο τουριστικό δίκτυο που θα συνδέει την Τουρκία με τη Λήμνο και ακολούθως με τη Σαμοθράκη, στοχεύοντας στην τουριστική περίοδο του 2027.
Στη συνάντηση, η οποία οργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταλυμάτων Σαμοθράκης, το «παρών» έδωσαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής εταιρείας Hello Turizm και operator της υφιστάμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Τσανάκαλε - Λήμνος, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Τριανταφυλλιά Σαλαμανή, εκπρόσωποι της δημοτικής αντιπολίτευσης, καθώς και πλήθος επαγγελματιών από τους κλάδους της φιλοξενίας.
Αξιοποιώντας την ήδη ενεργή γραμμή Τσανάκαλε - Λήμνος, εξετάζεται η δυνατότητα οι επισκέπτες από την Τουρκία να επεκτείνουν το ταξίδι τους προς τη Σαμοθράκη, δημιουργώντας μια νέα, άμεση «πύλη» εισόδου για το νησί. Με αυτόν τον τρόπο, τα δύο νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, αντλώντας οργανωμένες τουριστικές ροές από μια μεγάλη και γεωγραφικά κοντινή αγορά.
Η υλοποίηση του εγχειρήματος εξαρτάται άμεσα από τη δυνατότητα της τοπικής αγοράς να ανταποκριθεί οργανωμένα και συντονισμένα. Για τον σκοπό αυτό, ζητήθηκε από τους επαγγελματίες του νησιού να καταγράψουν τις πραγματικές υποδομές φιλοξενίας και εξυπηρέτησης που διαθέτουν και να αποστείλουν συγκεντρωτική απάντηση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να εξεταστεί το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού.
Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή διά του Δημάρχου εξέφρασε τη θετική της διάθεση απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την εξωστρέφεια και δημιουργεί νέες τουριστικές διαδρομές.
- Θανατώθηκαν 357.000 ζώα και ο Υπουργός συστήνει τώρα "εθνική επιτροπή"
(23-10-2025) - Υπογραφή Μνημονίου μεταξύ της Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του ΔΠΘ
(23-10-2025) - 4 Νέα βραβεία για τις επιδόσεις της φέρνει στη Κομοτηνή η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης
(23-10-2025) - Ομάδα τεσσάρων φοιτητριών του ΔΠΘ, παρουσίασαν καινοτόμο λίπασμα
(23-10-2025) - Συνελήφθη καταδικασμένος παιδεραστής στην Ορεστιάδα
(23-10-2025)
EN
TR







