Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σαμοθράκη: Σκύλος «μύρισε» τα ναρκωτικά που έστειλαν σε 34χρονο με κούριερ

Σαμοθράκη: Σκύλος «μύρισε» τα ναρκωτικά που έστειλαν σε 34χρονο με κούριερ

09-04-2021

Άλλη μια επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό του ο σκύλος ανιχνευτής της Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών  "Δίας" που έχει αναλάβει να ελέγχει σε καθημερινή βάση τα δέματα που φορτώνονται στο πλοίο για Σαμοθράκη.

Το εκπαιδευμένο τετράποδο αντέδρασε θετικά όταν μύρισε ένα συγκεκριμένο δέμα κι έτσι οι αστυνομικοί το έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση για να δουν ποιος θα το παραλάμβανε.

Συγκεκριμένα, εχθές το πρωί κατά τη διάρκεια ελέγχων συνελήφθη ένας 34χρονος άνδρας μετά από την παραλαβή δέματος από υπηρεσία μεταφορών, το οποίο περιείχε μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους έντεκα γραμμαρίων και πέντε δεκάτων (11,5 γρ.).

Το δέμα είχε ελεγχθεί την 07/04/2021 εντός του πλοίου στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΔΙΑΣ'' και τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση μέχρι την στιγμή που το παρέλαβε ο 34χρονος.

Στη συνέχεια σε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στην οικία του συλληφθέντα σε περιοχή της Σαμοθράκης, βρέθηκε μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα υπολείμματα δενδρυλλίων κάνναβης (τρίμματα φύλλων και κλωναριών), μη αξιοποιήσιμων ως ναρκωτικές ουσίες, μικτού βάρους διακοσίων πενήντα πέντε (255 γρ.) γραμμαρίων.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.