Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σε “Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης” μετονομάστηκε το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης

Σε “Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης” μετονομάστηκε το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης

18-09-2019

Σε “Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης” μετονομάστηκε το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης.

Το Σχολείο βρίσκεται λίγο έξω από την Ξάνθη, στον πευκόφυτο λόφο της Μονής των Ταξιαρχών.

Διαθέτει συνολικά 8 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ξένων γλωσσών για τη διδασκαλία Αγγλικών και Γαλλικών, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικής-χημείας για την εμπέδωση της διδασκαλίας των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών και αίθουσα Αγιογραφίας όπου μπορούν οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα απογεύματα μαθήματα Αγιογραφίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης μέσω ανακοίνωσης εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην μετονομασία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Ξάνθης σὲ «Γενικὸ Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Ξάνθης "Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης"».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες και ολόθερμα συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην απόδοση τις ξεχωριστής τιμής προς τους τοπικούς μας Αγίους Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης, δια της μετονομασίας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Ξάνθης σὲ «Γενικὸ Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Ξάνθης "Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης"».

Η εν λόγω Απόφαση, δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθμ. 2229/τχ. Β΄/10-06-2019 Φ.Ε.Κ., κατά τον πλέον επίσημο τρόπο και ευχόμαστε οι Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης να φωτίζουν και να ευλογούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου προς επίτευξη των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών τους στόχων.