Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σε λίγες ημέρες θα κριθεί η "τύχη" για το δασάκι του μικρού περιφερειακού στην Αλεξανδρούπολη

Σε λίγες ημέρες θα κριθεί η "τύχη" για το δασάκι του μικρού περιφερειακού στην Αλεξανδρούπολη

23-09-2020

Εδώ και εφτά χρόνια μια ομάδα πολιτών με σύνθημα "Πάρκο να Γίνει" ενεργούν ώστε κάποια  δέντρα στην περιοχή του νέου περιφερειακού στο ύψος του στρατοπέδου Ιωάννου να μην κοπούν αλλά να «γίνουν Πάρκο».

Τελικά όπως ανακοίνωσε η ομάδα "Πάρκο να Γίνει" στις 29 αυτού του μήνα, στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής θα κριθεί η τύχη για το δασάκι του περιφερειακού.

Συγκεκριμένα αναφέρει "Θα είναι η τελική απόφαση μετά από επτά χρόνια που αγωνιζόμαστε ώστε να διατηρήσει το χαρακτηρισμό του δάσους ή του πάρκου και έτσι να γλυτώσει από την τσιμεντοποίηση. Είναι ενδιαφέρον όμως να δούμε τι υποστηρίζει το ΥΕΘΑ για να έχει το δικαίωμα, όταν ξεκινήσουν τα χτισίματα που προβλέπει η επέκταση του σχεδίου πόλεως, να το αφανίσει.

Λέει ότι πρόκειται για φυτεία. Δηλαδή όπως βάζει κάποιος δέντρα στο χωράφι του για να τα πουλήσει αργότερα έτσι και εδώ έχουμε μια φυτεία. Τόξεραν άραγε οι φαντάροι πρiν τριάντα σαράντα χρόνια όταν φύτευαν αυτά τα δέντρα στο τότε στρατόπεδο ότι δούλευαν σε φυτεία; Αν το καλοσκεφτούμε με την ίδια λογική και το πάρκο προσκόπων θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και αυτό φυτεία. Και συνεπώς η διοίκηση προσκόπων (σύμφωνα με αυτή τη λογική) έχει το δικαίωμα να κόψει και να πουλήσει τα δέντρα του μια που κάποτε τα φύτεψαν πρόσκοποι. Ακούγεται αστείο αλλά παρ' όλα αυτά καθόλου εύκολη δεν θα είναι η δικαίωσή μας στον αγώνα για την προστασία ενός από τους ελάχιστους πνεύμονες οξυγόνου που έχει απομείνει στην πόλη μας. Για ευνόητους λόγους.

Η ομάδα "πάρκο να γίνει" για μια ακόμη φορά θα υπερασπιστεί το δασάκι με όσες δυνάμεις έχει. Είναι αυτονόητο ότι δεν μας περισσεύουν τα πάρκα και τα δασάκια στην Αλεξανδρούπολη. Τα τσιμέντα μας περισσεύουν. Αυτό θα προσπαθήσουμε να καταδείξουμε με την βοήθεια των δικηγόρων μας που συντάσουν τα κατάλληλα νομικά επιχειρήματα. Μαζί μας έχουμε και ένα μεγάλο μέρος ενεργών πολιτών όπως δείχνουν και οι πάνω από χίλιες υπογραφές συμπαράστασης που έχουμε συγκεντρώσει."

Ενώ καταλήγει λέγοντας "Όποιος θέλει να βοηθήσει στον ανιδιοτελή αγώνα μας με οποιονδήποτε τρόπο (σκέψεις, ιδέες, χρήματα για κάλυψη εξόδων, εθελοντισμό) είναι ευπρόσδεκτος και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας (inbox, mail). Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε στο τέλος να δικαιωθεί ο αγώνας μας που έχει να κάνει με το τόσο σημαντικό θέμα της ποιότητας της ζωής μας."