Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό σε όλο τον Έβρο.
Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό σε όλο τον Έβρο.

Σε ποιες περιοχές του Έβρου θα διενεργούνται δωρεάν rapid test όλη την εβδομάδα

03-04-2021

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου - Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, την ερχόμενη εβδομάδα σε ολόκληρο τον Έβρο.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Δείτε αναλυτικά τα σημεία:

 

  • τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ώρες 10:00 έως 15:00, στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη, και υποστηρίζεται από το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης
  • την Τρίτη 6 Απριλίου 2021, ώρες 9:30 έως 14:00 στο Κοινοτικό Κατάστημα Δαδιάς, από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου
  • την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ώρες 10:00 έως 14:00 στην Κεντρική Πλατεία Νέας Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας, με την υποστήριξη του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας
  • την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:00, στο χώρο του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Αλεξανδρούπολης, από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιοκτητών Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ν. Έβρου. Η παρούσα δράση απευθύνεται σε ταξιδιώτες, προσωπικό του ΚΤΕΛ και τον γενικό πληθυσμό.
  • την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:00 στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σουφλίου, από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου, για τον γενικό πληθυσμό.

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.