Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Παναγιώτης Καλακίκος

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σήμερα είναι η Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου
Σήμερα είναι η Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου

Σήμερα είναι η Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου - Λειτουργεί και στο ΠΓΝΑ Ιατρείο Πόνου

09-11-2021

Με το μήνυμα «Ισότητα στην Παρηγορική Φροντίδα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!» νοσοκομεία από όλη τη χώρα ανάμεσα τους και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), συντονίζονται για 5η συνεχή χρονιά γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.

Οι θεραπευτικές ομάδες των ιατρείων θα υποδέχονται τους ασθενείς από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για να τους ενημερώσουν, να τους διαγνώσουν και να τους στηρίξουν.

Τα Ιατρεία Πόνου είναι τα ιατρεία στα οποία ακουμπούν τον πόνο, την αγωνία και συχνά την απελπισία τους οι πάσχοντες από σοβαρό «υποφέρειν», εκεί που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κάθε χρόνο ξαναβρίσκουν το χαμόγελό τους.

«Το Ιατρείο Πόνου( Ι.Π.) στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λειτουργεί πάνω από 15 χρόνια. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζει περίπου 450 με 500 περιστατικά, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να ενταχθεί στη δύναμη του νοσοκομείου προκειμένου να στελεχωθεί με προσωπικό, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια είμαστε κανονικό εξωτερικό ιατρείο με ραντεβού δυο φορές την εβδομάδα,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του ΔΠΘ και Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής και Ιατρείου Πόνου Θεοδοσία Βογιατζάκη και τόνισε πως πρέπει ακόμη πολλά να γίνουν.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να κάνουμε ετσι ώστε και οι ασθενείς οι ίδιοι να γνωρίζουν για την ύπαρξη του Ι.Π και να απευθύνονται σε εμάς ,αλλά για να υπάρχει και συνεργασία με όλες τις ειδικότητες των γιατρών οι οποίοι αντιμετωπίζουν επώδυνα σύνδρομα έτσι ώστε να μπορέσουν να στείλουν και αυτοί περιστατικά που αφού διαγνωστούν για την αιτία του πόνου χρειάζονται από εκεί και πέρα αντιμετώπιση,» είπε η κ. Βογιατζάκη.

Η κ. Βογιατζάκη αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας τονίζοντας πως πολλά περιστατικά λόγω φόβου δεν επισκέφτηκαν πέρσι το Ιατρείο.

«Λόγω της πανδημίας δεν πρέπει να αφήνουμε κόσμο να πονάει. Οι ασθενείς στο νοσοκομείο δεν είναι μόνο οι ασθενείς covid είναι όλοι οι ασθενείς οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν και να λαμβάνουν θεραπεία,» είπε η κ. Βογιατζάκη .

Την ευθύνη λειτουργίας του Ι.Π στην Αλεξανδρούπολη έχει η κ. Βογιατζάκη με συνεργάτιδα την Επίκουρο καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του ΔΠΘ Πελαγία Χλωροπούλου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας