Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του Ανακριτή οι 2 Τζιχαντιστές

Σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του Ανακριτή οι 2 Τζιχαντιστές

02-02-2016

Νωρίς το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή ο 29χρονος Τζιχαντιστής με το κωδικό όνομα “Maximus”, που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Πέμπτη, μαζί με ακόμη έναν ύποπτο, τον 20χρονο Αμερ αλ Χασάνι, υπήκοο Υεμένης για εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο 29χρονος Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς, με καταγωγή από τη Βοσνία και σουηδικό διαβατήριο, φέρεται να αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr, ο “Μaximus”, δεν έχει καθόλου καλή συνεργασία με τις αρχές, αφού δεν απαντάει σε καμία ερώτηση, ενώ είπε χαρακτηριστικα πως δε χρειάζεται τη βοήθεια δικηγόρου καθώς μπορεί να υπερασπιστεί μόνος τον εαυτό του και μάλιστα να καταρρίψει όλες τις κατηγορίες.

Τα δυο κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους οι δυο τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, θα αποδειχθούν θησαυρός όταν ανοίξουν, ενώ πληροφορίες του e-evros.gr,θέλουν , στις 2 συσκευές να υπάρχουν και βίντεο στα οποία οι συλληφθέντες, φαίνονται να κατασκευάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και όπλα.

Τι είπε στον ανακριτή προκειμένου να πάρει προθεσμία (σύμφωνα με το cnn.gr)

"Mε το φίλο που ταξιδεύαμε μαζί είχαμε γνωριστεί στη Σουηδία σε ένα τζαμί. Έχουμε ίδια ενδιαφέροντα και κυρίως μας ενώνει η πίστη στο Θεό. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είναι δυνατόν να με κρατάτε για δυο μαχαίρια. Νόμιζα ότι είστε δημοκρατικό κράτος. Με κρατάτε λόγω του παρελθόντος μου. Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Ούτε που μείναμε ούτε με ποιους μιλήσαμε στην Ελλάδα. Δεν αρνούμαι ότι ήθελα να πάμε στην Τουρκία για τουρισμό."

Συμβαίνει τωρα (11:40): Η στιγμή της μεταφοράς του Μπεκτάσεβιτς στο δικαστήριο.Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται αυτή τη...

Posted by e-evros.gr on Tuesday, February 2, 2016
 

Συμβαίνει τώρα (11:50): Οι δηλώσεις της αυτεπάγγελτα διορισμένης δικηγόρου των τζιχαντιστών κ. Μένιας Πολυχρόνη αμέσως μ...

Posted by e-evros.gr on Tuesday, February 2, 2016