Σήμερα είναι: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
greek english turkish
AL FARO KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Tο... «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου»
Tο... «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου»

«Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι»: Έρχεται το πιο εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

11-01-2019

Οι ονειροπόλοι, οι ρομαντικοί, αλλά κι εσείς που λατρεύετε τα ουράνια φαινόμενα, σε λίγες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το πρώτο μεγάλο αστρονομικό γεγονός του 2019, καθώς έρχεται το... «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου» ή «Super Blood Wolf Moon».

Στις 20 και 21 Ιανουαρίου, πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ολική σεληνιακή έκλειψη, ταυτόχρονα με το «Super Moon».Το φαινόμενο θα είναι ορατό, αν ο καθαρός ουρανός το επιτρέψει, από σχεδόν τον μισό πλανήτη και θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες. Το φαινόμενο είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός σεληνιακών γεγονότων.

Τι είναι όμως το «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι;»
Μία ολική σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει όταν το φεγγάρι και ο ήλιος βρεθούν σε αντίθετες πλευρές από τη Γη.

Συγκεκριμένα το «Ματωμένο Φεγγάρι» προκύπτει όταν η Γη βρίσκεται μεταξύ του Ηλίου και της Σελήνης, με αποτέλεσμα το φως του ηλίου να «κλίνει» προς το φεγγάρι, δημιουργώντας το κόκκινο αυτό χρώμα. Η ονομασία δεν είναι επιστημονική, αλλά έχει διατηρηθεί. Κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν μια ολική σεληνιακή έκλειψη ως δυσοίωνο γεγονός. Σήμερα, το αστρονομικό αυτό φαινόμενο ενθουσιάζει τους λάτρεις της αστρονομίας....

Αν δεν προλάβετε να τη δείτε πάντως, θα πρέπει να περιμένετε τρία χρόνια, μέχρι τις 26 Μαΐου του 2021, οπότε και το φαινόμενο αυτό θα επαναληφθεί.