Σήμερα είναι: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ALL4U ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σπάνια είδη διακοσμητικών περιστεριών σε έκθεση στο Άλσος Αδριανουπόλεως

Σπάνια είδη διακοσμητικών περιστεριών σε έκθεση στο Άλσος Αδριανουπόλεως

16-05-2016

Μεγάλο αριθμό διαφορετικών ειδών πάπιας και χήνας και τουλάχιστον 50 ειδών διακοσμητικών περιστεριών, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες της 14ης Ανθοκομικής Έκθεσης, στο Άλσος Αδριανουπόλεως στη Ν. Ορεστιάδα.

Πρόκειται για την έκθεση του Συλλόγου Φίλων Πτηνών Βορείου Έβρου, που για 2η φορά συμμετέχει στις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την Ανθοκομική μετά από την επιτυχία που σημείωσε πέρυσι, με το ρεκόρ μεγάλων και μικρών επισκεπτών.

«Η ανταπόκριση του κόσμου την περσινή χρονιά ήταν πολύ μεγάλη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών θαύμασαν τα σπάνια είδη που εκθέσαμε και ζητούν πληροφορίες για τα πτηνά που έβλεπαν πρώτη φορά» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Δημητριάδης.

Τα διακοσμητικά περιστέρια έχουν φτάσει στα χέρια των μελών του συλλόγου από διάφορες χώρες, είναι σπάνια, ενώ η περιποίησή τους απαιτεί ετήσιους εμβολισμούς και συγκεκριμένη τροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος απαριθμεί 14 μέλη από την περιοχή του δήμου Ορεστιάδας και μάλιστα μέχρι πρόσφατα κατείχε και το μεγαλύτερο αριθμό διακοσμητικών περιστεριών σε πανελλαδικό επίπεδο, αγγίζοντας τα 4.000 πτηνά.