Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στα Δικαστήρια Ορεστιάδας οι 2 κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Στα Δικαστήρια Ορεστιάδας οι 2 κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

23-01-2019

Λίγο μετά τις 12 σήμερα (22/01) το μεσημέρι οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Ορεστιάδας οι 2 συλληφθέντες κατηγορούμενοι για κατασκοπεία.

Οι δύο άνδρες, ένας 29χρονος αρχιλοχίας του Στρατού που υπηρετεί στο Γ’ Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και ένας 25χρονος Αγγλος, μέλος της βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Refugee Support, είχαν πάρει 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστήριξαν αρχικά ότι είχαν γνωριστεί στον χώρο φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας, και πως είχαν πάει στην περιοχή όπου συνελήφθησαν για διακοπές.

Ωστόσο σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, φέρονται να είπαν ότι έψαχναν να βρουν περιοχές όπου θα μπορούσαν να γίνουν νέα hotspot για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

Όταν εξετάστηκε η φωτογραφική μηχανή και το κινητό διαπιστώθηκε ότι εκτός από τοπία εμφανίζονται διάφορα περάσματα, όπου μπορεί να γίνει ασφαλής διέλευση προσφύγων στον Έβρο, διάφορες σκοπιές (από τις οποίες μία είναι υπερυψωμένη και χαρακτηρίζεται ως άκρως απόρρητη) αλλά και ναρκοπέδια.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας αφού εξέτασε τα στοιχεία, αναβάθμισε την υπόθεση, άσκησε εναντίον τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατασκοπεία και μυστικών της Πολιτείας και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή, όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή (13:00μμ).

Η μεταφορά τους έγινε με μυστικότητα και η εισοδός όχι από την μπροστινή είσοδο του μεγάρου.