Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στα... πλακάκια έχει “κολλήσει” η έναρξη λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου

Στα... πλακάκια έχει “κολλήσει” η έναρξη λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου

06-08-2016

Από μήνα σε μήνα μεταφέρεται η έναρξη λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου, το οποίο επρόκειτο να ανοίξει για το κοινό τον Ιούνιο.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, που φαίνεται ότι περιμένει να τοποθετηθεί μέχρι και η τελευταία... πλάκα στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου, για να δώσει την άδεια.

Το μουσείο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε ο δήμος, θα ανοίξει (;) μετά το Δεκαπενταύγουστο, εφόσον τακτοποιηθούν αυτές οι τελευταίες μικρές λεπτομέρειες που έχουν απομείνει στους εξωτερικούς χώρους, αφού στο εσωτερικό του κτιρίου είναι εδώ και καιρό όλα έτοιμα και τα εκθέματα στις θέσεις τους, ενώ και το προσωπικό φύλαξης έχει αναλάβει καθήκοντα.

Στο άλλο μεγάλο έργο που εκτελείται στο Διδυμότειχο, αυτό της αποκατάστασης του μεγάλου τεμένους “Βαγιαζήτ”, η εγκατάσταση της τεράστιας κατασκευής στεγάστρου έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο για να ξεκινήσει η τελευταία φάση του έργου, που αφορά στην αποκατάσταση της στέγης του τεμένους και του μιναρέ, θα πρέπει προηγούμενως να ενταχθεί και επίσημα στο ΠΕΠ της ΑΜΘ (2014-2020), ώστε οι εργασίες (προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ) να ξεκινήσουν με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή τους.

Ακόμα κι αν λόγω της... ραστώνης του Αυγούστου τα πράγματα δεν μπουν σε μία σειρά αυτόν τον μήνα, τόσο για το Μουσείο όσο και για το Τέμενος, ο επόμενος μήνας φαίνεται ότι θα επιτρέψει στον δήμο Διδυμοτείχου να ανακοινώσει κάτι πιο συγκεκριμένο και για τα δύο.

Πηγή: e-vertigo.gr