Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στα χέρια της κυβέρνησης το μέλλον των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου

Στα χέρια της κυβέρνησης το μέλλον των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου

16-04-2019

Μια ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 15 Απριλίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με μοναδικό θέμα: οι καλύβες στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, κ. Πάρης Παπαδάκης, ο Δασάρχης, κ. Γεώργιος Πιστόλας, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου, κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, κ. Επαμεινώνδας Τερζής, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, κ. Κώστας Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ, κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, κ. Νικόλαος Γκότσης, ο αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας και εκπρόσωποι του στρατού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος και των Τ.Ε. 

Ενώ "έλαμψαν" δια της απουσίας τους οι βουλευτές του νομού καθώς οι Νατάσα Γκαρά και Νίκος Ρίζος συνόδευαν τον Γιώργο Σταθάκη στην περιοδεία του στο νομό Έβρου ενώ ο Γιώργος Καϊσας δήλωσε ασθένεια.

Αυτό που αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή είναι να ενώσουν τις φωνές τους και να κατέβουν στην Αθήνα προκειμένου να ασκήσουν πίεση έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Να θυμίσουμε πως τον Νοέμβριο του 2019 λήγει η διάταξη του Πάνου Καμμένου του πρώην Υπουργού Άμυνας, που  είχε ισχύ για δύο χρόνια, οι φορείς προτίθενται να ζητήσουν παράταση άλλα δύο χρόνια στην ισχύ αυτής της διάταξης.

Ξανα είμαστε πάλι ευάλωτοι - Ξανά είμαστε πάλι στον "αέρα"

Οι ψαράδες, φύλακες των συνόρων μας στο Δέλτα συνεχίζουν να ζουν με την αγωνία και ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν τη ζωή τους στον όμορφο τόπο, προστατεύοντας παράλληλα τα σύνορά μας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου "Αινήσιο Δέλτα Έβρου" μιλώντας στην χθεσινή σύσκεψη δήλωσε "Ξανα είμαστε πάλι ευάλωτοι,  ξανά είμαστε πάλι στον "αέρα", είμαστε σε ένα τέλμα περιμένοντας αυτο το προεδρρικό διάταγμα" το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται να εκδοθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2019 γιατί δεν έχουν γίνει εγκαίρως κάποιες διαδικασίες.

Τέλος τονίστηκε η σημαντικότητα της παρουσίας των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου για λόγους ασφαλείας και εθνικής σημασίας και συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου οι καλύβες να διατηρηθούν.

Σ.Κ