Σήμερα είναι: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
greek english turkish
VAMOS Δερέμπεης μικρό SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στάση εργασίας των οικοδόμων στο εργοτάξιο του ΤΑΡ στο Πέπλο

Στάση εργασίας των οικοδόμων στο εργοτάξιο του ΤΑΡ στο Πέπλο

18-04-2019

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απρίλη η δίωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής του σταθμού συμπίεσης του TAP στον Πέπλο.

Η στάση εργασίας ήταν προειδοποιητική προς την εργοδοσία, ενώ πραγματοποιήθηκε και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Στη Συνέλευση συζητήθηκαν τα αιτήματα της στάσης εργασίας, όπως η ανάγκη να μπει φρένο στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την πίεση για να τελειώνει το έργο, που είχαν αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά εργατικά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα.

 

Επίσης, υπήρξε διαμαρτυρία και προειδοποίηση για ζητήματα με μισά ένσημα κάποιων εργαζομένων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην περιοχή, με τους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Εκφράστηκε η ανησυχία για όλα αυτά και ψηφίστηκε ανακοίνωση-αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους του ΝΑΤΟ, να φύγουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και να μη γίνει βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Τέλος, έγινε παρέμβαση του Διονύση Κλάδη, προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, όπου εκφράστηκε η συμπαράσταση στα αιτήματα και ενημερώθηκαν για τον αγώνα που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις και οι συνεπείς συνδικαλιστές ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ για Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.