Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στέλιος Πέτσας από την Αλεξανδρούπολη: Δεν θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στον Έβρο (video)

Στέλιος Πέτσας από την Αλεξανδρούπολη: Δεν θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στον Έβρο (video)

25-01-2020

Στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου βρέθηκε εχθές  ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Έλενα Σώκου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Μενεξίδη, τους βουλευτές Έβρου της Ν.Δ Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ο κ. Πέτσας, δήλωσε: «Μετέφερα κατ' αρχάς και στην ηγεσία εδώ της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους που είναι η ψυχή της αστυνομίας μας, τη στήριξη του πρωθυπουργού στο έργο τους, ότι είναι δίπλα τους γιατί πάνω απ' όλα, βασιζόμαστε στο δικό τους ηθικό προκειμένου το βασικό αγαθό της ασφάλειας να μπορούν να το απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες, το οποίο είναι προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Αμέσως μετά βρέθηκε στο Τμήμα Συνοριοφυλακής Φερών, όπου εκεί η Ένωση Συνοριακών Έβρου συζήτησαν με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. 

Ο κ. Πέτσας για το μεταναστευτικό δήλωσε πως «είναι ένα ζήτημα σοβαρό, που διατρέχει όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι ένα από τα προβλήματα ασφάλειας και για να το αντιμετωπίσουμε υλοποιούμε ένα σχέδιο συνεκτικό». Αναφερόμενος στα επιμέρους σημεία του εν λόγω σχεδιασμού, σημείωσε: «Όσον αφορά το θέμα εδώ της περιοχής έχουμε την ενίσχυση, με την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου και προχωρούμε επίσης στα θέματα που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που υπάρχει για το προσωπικό μας. Στο πλαίσιο της καλύτερης φύλαξης των συνόρων μας, κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, ώστε να μειωθούν οι ροές, όπως έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο από τη θάλασσα αλλά και από την ξηρά, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου, έχουμε κάποια πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα τις πρώτες εβδομάδες του 2020, μετά την αλλαγή που ψηφίστηκε πέρυσι, όσον αφορά την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων αλλά και εκείνους οι οποίοι θα πρέπει να επιστραφούν προς τη γειτονική Τουρκία, σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

Η επίσκεψη του υφυπουργού έκλεισε με την παρουσία του στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Έβρου στο Ramada Plaza Thraki.

"Παρών" και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Παρότρυνση στους παριστάμενους στην χθεσινή εκδήλωση βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ να συνεχίσουν να είναι δίπλα του «με μεράκι κι όρεξη και θετικό πνεύμα στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να υπάρξουν», απηύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζήτησε να είναι «η φωνή που θα μεταφέρει τις καλές ειδήσεις του κυβερνητικού έργου...» αλλά «και το αυτί που θ' αφουγκράζεται τις προτάσεις και τα αιτήματα... Με άλλα λόγια να είστε ο δροσερός άνεμος που θα φουσκώνει τα πανιά στο καράβι της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στέλνοντας τις ευχές του για το 2020.

Τέλος αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως κατά την χθεσινή του ομιλία του στην εκδήλωση  ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι περνάμε σε μία νέα εποχή, κάτι που, όπως είπε, «θα γίνει πιο χειροπιαστό τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια» και διαβεβαίωσε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να μη δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στον Έβρο, τη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. «Υλοποιούμε μία προσέγγιση που θα είναι εδώ μόνο όσοι παραμένουν σε καθεστώς μέχρι να πάνε σε ταυτοποίησή τους, δηλαδή να δούμε αν χορηγείται σε αυτούς η ανθρωπιστική προστασία του ασύλου ή όχι και δεν θα παραμένουν μόνιμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ, όπως και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την εκδήλωση όπως το μετέδωσε ζωντανά το e-evros.gr: