Σήμερα είναι: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
greek english turkish
BABY SHOP KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Στενάζουν» & προαναγγέλουν κινητοποιήσεις οι επαγγελματίες εστίασης στην Αλεξανδρούπολη

«Στενάζουν» & προαναγγέλουν κινητοποιήσεις οι επαγγελματίες εστίασης στην Αλεξανδρούπολη

12-04-2019

Ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν πλέον «μονόδρομο», αποφάσισαν οι επαγγελματίες της εστίασης στο πλαίσιο της πανελλήνιας συνδιάσκεψης των Σωματείων Εστίασης και Αναψυχής στην Πάτρα.

Συζητηθήκαν διεξοδικά τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και αποφασίστηκαν περαιτέρω κινητοποιήσεις, ξεκινώντας άμεσα από επισκέψεις στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τέλος, αποφασίστηκε πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση μετά τις συναντήσεις με τους αρμοδίους, ο κλάδος θα προβεί σε πανελλαδική κινητοποίηση.

Τα κυρίαρχα ζητήματα για τα οποία εξεδόθη ψήφισμα είναι:

1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α.

2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών

3. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων

4. Αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο)

5. Εξ ορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους

Η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει άμεσα την αποστολή δελτίων τύπου στους φορείς αλλά και σε Βουλευτές του Νομού θέλοντας να γνωστοποιήσει τα τόσο σοβαρά ζητήματα του κλάδου.

Η κινητοποίηση όλων τον καταστημάτων εστίασης εδώ και δύο μέρες είναι πρωτοφανή καθώς έχουν αναρτηθεί σε όλα τα καταστήματα ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.