Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία της περασμένης Κυριακής στο Φυλάκιο.
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία της περασμένης Κυριακής στο Φυλάκιο.

Στις επάλξεις οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας & Διδυμοτείχου για το ΚΥΤ Φυλακίου

23-01-2022

Την Κυριακή το πρωί οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου βρέθηκαν έξω από την δομή στο Φυλάκιο προκειμένου να παραδώσουν στον διευθυντή του ΚΥΤ το ψήφισμα τους.

Τελικά δεν κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στη δομή καθώς απαιτείται ειδική άδεια από το Υπουργείο ωστόσο παρέδωσαν το ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν επέκταση της δομής. 

Στη συνέχεια μετέβησαν στη Μητρόπολη προκειμένου να συναντήσουν τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προκειμένου να του μεταφέρουν μέσω επιστολής την θέση τους αλλά και να του παραδώσουν το ψήφισμα.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης προηγήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας η συνάντηση των προέδρων, όπου εκεί συζήτησαν όλες τις επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν τις μεταναστευτικές δομές στο Φυλάκιο.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία εκ των 29 προέδρων των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας καθώς και εννέα πρόεδροι κοινοτήτων του δήμου Διδυμοτείχου, οι οποίοι όρισαν μια επταμελής συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου.

Τα μέλη της επιτροπής είναι:

Χαρνίδης Νίκος ΔΕ Ορεστιάδας
Συμεωνίδης Σωτήρης ΔΕ Βύσσας
Μπιτζακίδης Νίκος ΔΕ Τριγώνου
Σιωπής Γιώργος ΔΕ Κυπρινου
Καραγιάννη Ευαγγελία ΔΚ Διδυμοτείχου
Γκιντίδης Δημήτρης ΤΚ Μεταξάδων
Γιώργος Καραμπατζάκης ΤΚ Μαρασιών

Χρήστος Τυρμπάκης Φυλάκιο (Τιμητικό μέλος)