Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Άγγελος Συρίγος εχθές συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου.
Ο Άγγελος Συρίγος εχθές συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Στον Έβρο ο Υφυπουργός Παιδείας - Ανακοίνωσε την ίδρυση της σχολής Ψυχολογίας

10-04-2021

Στον Έβρο βρίσκεται από εχθές το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Εχθές ημέρα Παρασκευή 9 Απριλίου, βρέθηκε στην Ορεστιάδα όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Ορεστιάδας κ.Βασίλη Μαυρίδη για να συζητήσουν για τα τμήματα των σχολών και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προσέλκυση φοιτητών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, στις σύντομες συναντήσεις του, παρουσία και του Πρύτανη του Δ. Π Θ., Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, ο κ. Συρίγος άκουσε τους προβληματισμούς που του εξέθεσαν, τόσο οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου όσο και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, αναφορικά με το μέλλον των δύο Τμημάτων που λειτουργούν στην πόλη, αλλά και το αίτημα για δημιουργία νέου Τμήματος, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία του Δ. Π. Θ. στην τέταρτη έδρα του.

Μετά τη συνάντησή του με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Σπύρο Κουτρούμπα, και τους Προέδρους των δύο Τμημάτων της, κ. κ. Χρήστο Χατζησαββίδη και Γιώργο Τσαντόπουλο, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι "συζητήθηκαν προβλήματα και εξετάζονται λύσεις", ενώ σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. "Η ελληνική πολιτεία είναι στο πλευρό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κατά απόλυτη προτεραιότητα. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για να μπορέσει να κρατηθεί γερά στα πόδια του και να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον", ανέφερε συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Συρίγος. Επεσήμανε επίσης πως ο λόγος της παρουσίας του στην περιοχή συνδέεται με τη "γραμμή" που έχει δοθεί από τον Πρωθυπουργό, να υπάρξει στήριξη σε τρία πανεπιστήμια: στο πανεπιστήμιο Αιγαίου για εθνικούς λόγους, στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λόγω της απολιγνιτοποίησης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, πάλι για εθνικούς λόγους. "Πέραν αυτού, θεωρώ και προσωπική μου υποχρέωση και καθήκον να βοηθήσω ειδικά τα ακριτικά πανεπιστήμια. Με τη βοήθεια όλων, πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα", κατέληξε στη δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας.

Ενώ λίγο αργότερα εχθές ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Παράλληλα συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη της ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο όπου ο ίδιος με προσωπική του ανάρτηση τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη.

"Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο γραφείο μου τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελο Συρίγο.

Συζητήσαμε θέματα που αφορούν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στα πανεπιστημιακά τμήματα που υπάρχουν στην Καβάλα και στη Δράμα και στις δυνατότητες ανάπτυξής τους."
 


Σήμερα από νωρίς το πρωί ο κ. Συρίγος, μαζί με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ.Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, θα τον συνοδεύσει στα κτίρια που είναι δυνατόν να παραχωρηθούν για στέγαση πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία φοιτητών της Νοσηλευτικής που λειτουργεί στην πόλη.

Η πόλη του Διδυμοτείχου αλλά και οι φοιτητές της νοσηλευτικής εδώ και καιρό βρίσκονται σε "αναμμένα κάρβουνα" καθώς έχει γίνει γνωστό πως θα αποχωρήσει η σχολή της Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο και στην θέση της θα υπάρξει σχολή Ψυχολογίας.

Ο Αγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.