Σήμερα είναι: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ΙΚΤΕΟ ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στον τερματικό σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης εισέρχεται η Βουλγαρία μέχρι τέλος του έτους

Στον τερματικό σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης εισέρχεται η Βουλγαρία μέχρι τέλος του έτους

17-11-2018

Σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του εθνικού στρατηγικού έργου της πλωτής μονάδας παραλαβής και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη ανακοινώθηκε χτες από τα χείλη του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Βoyko Βorisov.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός στη σύντομη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου THESSALONIKI SUMMIT που διεξήχθη εχθές στη συμπρωτεύουσα, δήλωσε συγκεκριμένα την απόφαση της Βουλγαρικής Κυβέρνησης να έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή της βουλγαρικής πλευράς στο μετοχικό σχήμα του έργου μέχρι το τέλος του 2018.

Όπως είπε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, το έργο εντάσσεται στην Εθνική Ενεργειακή Στρατηγική της γείτονος χώρας και αποτελεί κλειδί για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας της Βουλγαρίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το έργο του LNG της Αλεξανδρούπολης θα προσφέρει νέες ποσότητες αγορές προμήθειας φυσικού αερίου στην περιοχή. Χαρακτήρισε δε κλειδί για το έργο το γεγονός ότι θα τροφοδοτείται από φυσικό αέριο που θα τις ΗΠΑ, το Κατάρ και άλλους μεγάλους παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς θα οδηγήσει σε πρόσθετη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου για την περιοχή των Βαλκανίων. Ο κ. Μπορίσοφ υπενθύμισε επίσης ότι η κατασκευή του νέου τερματικού έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έργο κοινού ενδιαφέροντος PCI.

Στο έργο του LNG Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε για άλλη μία φορά και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α. Τσίπρας αλλά και ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης , ενώ και ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κ. Σκρέκας.

Πηγή: capital.gr