Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ιδιαίτερη νότα η παρουσία στρατιωτών στην πορεία του ΚΚΕ.
Ιδιαίτερη νότα η παρουσία στρατιωτών στην πορεία του ΚΚΕ.

Στρατιώτες με στολή στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

08-10-2024

Όπως έγινε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε και στην Αλεξανδρούπολη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώθηκε από το ΚΚΕ, με κύριο θέμα τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Η στάση του ΚΚΕ στο θέμα είναι σαφώς εναντίον του Ισραήλ και στήριξης των Παλαιστινίων, θέση εκ διαμέτρου αντίθετη με την επίσημη κυβερνητική πολιτική της Ελλάδας. Όπως αναφέρθηκε στη συγκέντρωση, "η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σ' αυτήν την σύγκρουση, αφού στην επιχείρηση Ασπίδες μετέχει και ελληνική φρεγάτα, ενώ πλοία του Ισραήλ ανεφοδιάζονται από την Μότορ Όιλ στον Ασπρόπυργο."

Μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ ζητά το "κλείσιμο των αμερικανικών - ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Αλεξανδρούπολη και σε όλη τη χώρα, οι οποίες είναι εφαλτήριο πολέμων και στοχοποιούν το λαό μας."

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν και δύο στρατιώτες με στολή. Αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, δηλαδή να συμμετέχουν στρατιώτες σε κομματικές εκδηλώσεις (κυρίως του ΚΚΕ), αλλά στην Αλεξανδρούπολη νομίζουμε οτι έγινε για πρώτη φορά.

Ούτως ή άλλως πάντως, ήταν μια ιδιαίτερη νότα στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η οποία προκάλεσε θετικά και αρνητικά σχόλια. Περισσότερο σχολιάστηκε οτι με βάση τη νομοθεσία και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, δεν μπορεί ένας στρατιωτικός να συμμετέχει σε πολιτικές - κομματικές δραστηριότητες με στολή, η οποία φέρεται για συγκεκριμένους λόγους και μόνο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε κι αυτό.

newsroom © e-evros.gr