Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτο αρχείου από δικαστικό μέγαρο Ανδριανούπολης
Φωτο αρχείου από δικαστικό μέγαρο Ανδριανούπολης

Συνελήφθη νεαρός Αλεξανδρουπολίτης στην Τουρκία - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης

19-11-2022

Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ένας νεαρός Αλεξανδρουπολίτης ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στο τελωνείο, στα Ίψαλα, δηλαδή των Κήπων από Ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα 22χρονος μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν φίλο του στη γειτονική χώρα για ταξίδι αναψυχής. Στο γυρισμό από την Τουρκία και στο τελωνείο της γείτονος, οι τουρκικές αρχές μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα του 22χρονου του ζήτησαν να βγει από το αυτοκινήτο και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο μήνες όταν ο συλληφθής είχε επισκεφθεί και πάλι την Τουρκία με έναν άλλο φίλο του. Κατά την παραμονή του εκεί βρήκε ένα πορτοφόλι με χρήματα κοντά στο τελωνείο και ο 22χρονος μαζί με τον συντάξιδιώτη του αφαίρεσαν τα λεφτά από το πορτοφόλι και στη συνέχεια το πέταξαν.

Για κακή τους τύχη όμως οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στο τούρκικο τελωνείο κατέγραψαν τις κινήσεις τους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την χθεσινή τους σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο άτομο που είχε εχθές μαζί του ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τους τουρκικές αρχές όταν διαπιστώθηκε οτί δεν ήταν αυτός που συμμετείχε στο περιστατικό.

Αυτή την στιγμή ο Αλεξανδρουπολιτης βρίσκεται κρατούμενος στην Τουρκία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ζητάνε το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο περιστατικό προκειμένου να βρεθεί κι αυτός αντιμέτωπος με τους εκεί νόμους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία η οποία όρισε μια γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπιση του 22χρονου η οποία δε γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Σίγουρα η υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτήματα κι ευχόμαστε οι γείτονες να μην βρήκαν άλλη μια ευκαιρία για να ταλαιπωρήσουν έλληνες πολίτες.

Σοφία Καλονιάτη