Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Συνελήφθησαν 3 Εβρίτες για λαθρεμπόριο βόειου κρέατος

Συνελήφθησαν 3 Εβρίτες για λαθρεμπόριο βόειου κρέατος

05-08-2016

Όπου υπάρχουν σύνορα υπάρχει και λαθρεμπόριο.

Πολλά είναι τα προϊόντα που κατά διαστήματα γίνονται αντικείμενα λαθρεμπορίας κι εδώ στον Έβρο. Ένα από αυτά είναι το βόειο κρέας τόσο λόγω της έλλειψής του στην γειτονική Τουρκία όσο και το ότι πωλείται προς 18 ευρώ το κιλό.

1 τόνο περίπου βόειο κρέας είχαν έτοιμο να "περάσουν" απέναντι 3 Εβρίτες από το χωριό Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης όμως συνελήφθησαν από τις αρχές πριν προλάβουν να κάνουν πράξη την πρόθεσή τους.

Οι 3 άνδρες ηλικίας από 35-55 ετών, αποφάσισαν να προωθήσουν αυτή τη μεγάλη ποσότητα βοδινού κρέατος, στην Τουρκία, λαθραία, μέσω του ποταμού, με τη χρήση βάρκας.

Το κρέας το είχαν κουβαλήσει με αγροτικό αυτοκίνητο σε καλύβα, στο ποτάμι στο Δέλτα του Έβρου. Η προμήθειά του είχε γίνει νόμιμα, με τιμολόγια.

Την Τετάρτη το βράδυ οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους τρεις άνδρες μέσα στην καλύβα και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Φερών, όπου κρατούνται μέχρι και αυτή την ώρα. Σήμερα Παρασκευή θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Επίσης συνελήφθη και ο προμηθευτής κρέατος, στου οποίου την αποθήκη έπειτα από έλεγχο βρέθηκε ακόμη 1,5 τόνος βόειου κρέατος.

Δεν είναι το πρώτο κρούσμα λσθρεμπορίας στην περιοχή μας και δυστυχώς μάλλον ούτε και το τελευταίο.

Διαβάστε εδώ τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.