Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από την Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας
Στιγμιότυπο από την Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας του Ν. Έβρου στο Υπουργείο Υγείας

10-10-2017

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, των τριών Βουλευτών του Σύριζα του Ν. Έβρου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Αδαμίδη και του Αν.Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κ. Καρακόλια, όπου και συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Στην συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα που μαστίζουν τις δομές υγείας στον Νομό Έβρου και προτάθηκαν λύσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα τους. Ενώ, στο πλαίσιο του επερχόμενου προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας, υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που σχετίζονται με την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις δομές υγείας.

Ειδικότερα, οι δύο διοικητές υπογράμμισαν την αναγκαιότητα στελέχωσης των νοσοκομείων σε νοσηλευτικό, ιατρικό αλλά και διοικητικό προσωπικό, ώστε να μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική εξυπηρέτηση στους πολίτες.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας της Σαμοθράκης, ιδίως έπειτα από την καταστροφική πλημμύρα, τόσο σε επίπεδο υποδομών και ενίσχυσης του προσωπικού, όσο και στην ανάγκη θεσμοθέτησης επιπρόσθετων κινήτρων για την ενίσχυση της περιοχής.

Η πολιτική ηγεσία εμφανίστηκε διατεθειμένη να συνδράμει ουσιαστικά ώστε οι δομές υγείας του Νομού Έβρου να λειτουργούν αποδοτικά και να εξυπηρετούν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε η ανάγκη να χαρακτηριστεί το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης ως Άγονο τύπου Α' και να εξεταστεί το αίτημα να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ακόμη, διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την ενίσχυση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε νοσηλευτικό προσωπικό και του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε διοικητικό προσωπικό.

Ενώ διατυπώθηκε εκ νέου το πάγιο αίτημα περί αυτονόμησης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου καθώς και η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να λειτουργήσουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης οι δύο πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Όπως αναφέρουν σε κοινό τους σχόλιο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Έβρου:

«Προκαλέσαμε τη συγκεκριμένη σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν σφαιρικά τα ζητήματα της Υγείας στον Έβρο. Η συνεργασία μας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και τους Υπουργούς επιφέρει πάντοτε πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ γεννά και νέες δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην περιοχή μας. Πρέπει να σημειωθεί πως οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και ο συνεχής αγώνας για τη βελτίωση της συνολικής κατάστασης θα συνεχιστεί από όλες τις πλευρές, ώστε οι κάτοικοι του νομού μας να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς προβλήματα. Για τους Βουλευτές και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ανασύσταση του Δημόσιου τομέα της Υγείας βρίσκεται πολύ ψηλά στο ενδιαφέρον και τη δράση μας, ώστε να βγούμε από την εποχή της αποδόμησης, της διάλυσης και της συρρίκνωσης που είχαν επιλέξει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις».

Τζένη Φράγκου