Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Τα καινούργια πολιτικά πρόσωπα στην περιφέρεια ΑΜ- Θ

Τα καινούργια πολιτικά πρόσωπα στην περιφέρεια ΑΜ- Θ

08-07-2019

Καινούργια πρόσωπα, αλλά και επανεμφάνιση παλιών πολιτικών προσώπων, ανέδειξε η κάλπη των εθνικών εκλογών στην  περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Στον Έβρο ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα νέο πολιτικό πρόσωπο, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να βγει δεύτερος σε ψήφους, κερδισμένος θεωρείται και ο Σταύρος Κελέτσης ο οποίος μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στα έδρανα της βουλής.

Στην Ροδόπη από τους τρεις βουλευτές που εκλέγονται ο Χαρίτου Δημήτρης  είναι ο μεγάλος κερδισμένος καθώς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει βουλευτή τον Χουσεΐν Ζεμπέκ, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του πρώην υφυπουργού, Στάθη Γιαννακίδη. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τον Σπύρο Τσιλιγγίρη, ο οποίος επικράτησε έναντι του παλιού πολιτικού στελέχους Δημήτρη Σαλτούρου, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ. εκλέγει τον Μπουρχάν Μπουράν, που επίσης άφησε πίσω του ένα παλιό πολιτικό στέλεχος, τον Φώτη Καραλίδη.

Όσον αφορά  την Καβάλα ο πρώην υπουργός και εκ νέου βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατάφερε να επικρατήσει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς, με δεύτερο τον Γιάννη Πασχαλίδη και ακολουθεί ο Μακάριος Λαζαρίδης, που κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές και αποτέλεσε το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Εκτός Βουλής έμεινε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και για πολλά χρόνια βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής.

Δυο νέα πρόσωπα από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν βουλευτές στη Δράμα. Πρόκειται για τον Κώστα Μπλούχο, που κατάφερε να ξεπεράσει σε σταυρούς τον παλιό βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη και τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, που άφησε πίσω του τον παλιό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη. Το ΚΙΝ.ΑΛ στη Δράμα επανεκλέγει ένα παλιό πολιτικό στέλεχος, τη Χαρά Κεφαλίδου.

Πηγή: Πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ