Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τεράστιοι όγκοι νερού έρχονται στον Έβρο - κίτρινος συναγερμός για τα ανοιχτά ρήγματα

Τεράστιοι όγκοι νερού έρχονται στον Έβρο - κίτρινος συναγερμός για τα ανοιχτά ρήγματα

23-11-2018

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές του Έβρου, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, από αύριο 24 Νοεμβρίου αναμένονται τεράστιοι όγκοι νερού από τη Βουλγαρία, με τις περιοχές από όπου διέρχονται ο Έβρος και ο Άρδας να έχουν τεθεί σε κίτρινο συναγερμό.

«Τις επόμενες πέντε ημέρες θα είμαστε σε εγρήγορση», δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, που συγκάλεσε χθες (22/11) Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στον Έβρο υπάρχουν ακόμη ανοιχτά 9 ρήγματα, απότοκα των πλημμυρών του περασμένου Μαρτίου.

«Από τα συνολικά 17 ρήγματα, ανοιχτά παραμένουν τα 9. Καταβάλλουμε προσπάθειες για την επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες και είμαστε σε ετοιμότητα με όλα τα μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια», σημειώνει ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, επισημαίνουν πως υπήρξε σημαντική καθυστέρηση εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών σε ότι αφορά την έναρξη των εργασιών.

Η έγκριση των χρηματοδοτήσεων καθυστέρησε, με αποτέλεσμα τα έργα να εκκινήσουν αρχές του 2019, αφού αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και αμέσως μετά θα γίνει η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους.

Μαρίνα Κριτού