Σήμερα είναι: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τέσσερις φωτιές μέσα σε 24ωρες στον Έβρο - Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος  εκδήλωσης πυρκαγιάς

Τέσσερις φωτιές μέσα σε 24ωρες στον Έβρο - Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

13-08-2019

Τέσσερις φωτιές κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσα σε 24 ώρες στον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη φωτιά ξέσπασε στο το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτική περιοχή μεταξύ Τρυφυλλίου και Ιτέας, η η οποία και σβήστηκε άμεσα μετά την παρέμβαση της πυροσβεστικής, ωστόσο οι άνδρες της Πυροσβεστικής διανυκτέρευσαν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια ενός αγρότη.

Η δεύτερη φωτιά εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στον Δορίσκο, οπού εκεί επιχείρησαν  14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ένα πουλί το οποίο ψήθηκε στα καλώδια της ΔΕΗ!

Η τρίτη περίπτωση αφορά φωτιά  μικρής έκτασης η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα  στο Αρδάνιο σε δασική έκταση η οποία και αυτή σβήστηκε άμεσα μετά την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Και τέλος εχθές το βράδυ είχαμε την φωτιά στην Σαμοθράκη η οποία ξέσπασε σε αγροτική έκταση με ξερά χόρτα στην Καμαριώτισσα. Ευτυχώς με την βοήθεια της  Πυροσβετικής αλλά και των κατοίκων η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. 

Στο σημείο επιχείρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, και συγκεκριμένα πέντε οχήματα μαζί με δέκα πυροσβέστες και μια υδροφόρα ΟΤΑ.

Αξίζει να  σημειωθεί πως στην κατηγορία 4 του χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς παραμένει ο νότιος Έβρος και η Σαμοθράκη για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο.  Εξαιτίας της ενίσχυσης των ανέμων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία  εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται κάθε εργασία, κυρίως υπαίθρια που μπορεί να αποτελέσει την αιτία έναρξης πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση που υπάρξει η παραμικρή υπόνοια για συμβάν, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν άμεσα το 199 και να ενημερώνουν το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς.