Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τηλεοπτικό σήμα αποκτούν λευκές περιοχές του Έβρου με επιδότηση 150 ευρώ

Τηλεοπτικό σήμα αποκτούν λευκές περιοχές του Έβρου με επιδότηση 150 ευρώ

21-09-2020

Tο πρόγραμμα αφορά 960 οικισμούς σε λευκές περιοχές ανάμεσα σε αυτές και ο Έβρος, καθώς προστίθενται σε πρώτη φάση 520 οικισμοί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός να προστεθούν επιπλέον οικισμοί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Συνολικά 520 νέοι οικισμοί προστίθενται στην κατηγορία των «λευκών περιοχών», των περιοχών δηλαδή της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας που σήμερα δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, χάρη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα προβλέπεται και επιχορήγηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού και την οκταετή εγγύησή του.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις περιοχές:

 

 

Πώς θα κάνετε αίτηση:

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο, απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από πλευράς των κατοίκων των λευκών περιοχών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ. Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται να είναι εξαιρετικά απλή, καθώς οι δικαιούχοι θα καταθέτουν μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους και η άντληση όλων των υπόλοιπων στοιχείων θα αντλούνται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες από τους πολίτες.

Μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι μπορούσαν να απευθυνθούν μόνο στα ΚΕΠ για να υποβάλλουν το αίτημά τους συνοδευόμενο από ως και επτά δικαιολογητικά. Λαμβάνοντας υπόψιν πως το πρόγραμμα για την κάλυψη των λευκών περιοχών με τηλεοπτικό σήμα εκτείνεται σε βάθος οκταετίας, το νομοσχέδιο προβλέπει την αντίστοιχη χρονική επέκταση στα 8 έτη της εγγύησης του αναγκαίου εξοπλισμού.

Σημειώνεται πως σήμερα οι δικαιούχοι μπορούν να απευθυνθούν στην Digea ή την Cosmote για την παροχή της υπηρεσίας τηλεοπτικής κάλυψης. Για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δεν προβλέπεται κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων με τη μορφή συνδρομής.