Σήμερα είναι: Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό VAMOS SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τι απαντά ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης για την άσχημη κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη

Τι απαντά ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης για την άσχημη κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη

26-07-2019

Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης  δίνει τις δικές του απαντήσεις για όλα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο τομέα  της καθαριότητας σε διάφορα  σημεία της πόλης.

"Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν στο ραδιόφωνο και γράφτηκαν στο διαδίκτυο παράπονα από πολίτες για κάδους που δεν εκκενώνονται και για μπάζα και κλαδιά που βρίσκονται γύρω από τους κάδους και δε συλλέγονται από τους εργαζομένους.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει η καθαριότητα σε όλες τις περιοχές του δήμου μας, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι σε καμία των περιπτώσεων. Το θέμα των ευθυνών είναι πολύπλοκο και δε θα θέλαμε να αναφερθούμε εκτενέστερα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θα θέλαμε να αναφερθούμε είναι τα σημεία που θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι οι κάδοι.

Μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή δεν προνόησε και δεν ανέλαβε να θεσμοθετήσει και να εφαρμόσει κανονισμό για τα ακριβή και σωστά σημεία τοποθέτησης κάδων. Κάποιοι κάδοι από λανθασμένη πολιτική πολλών προηγούμενων δημοτικών αρχών, έχουν τοποθετηθεί σε στενούς και δύσβατους δρόμους, ''αποφάσεις και επιλογές του ποδαριού'', με αποτέλεσμα η αποκομιδή να γίνεται με δυσκολία και επικινδυνότητα για τους εργαζομένους και όχι μόνο.

Αυτό επιβάλλεται να διορθωθεί άμεσα. Δε μπορούμε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε κάποιες λανθασμένες πρακτικές που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, αδιαφορώντας για την ασφάλεια την δική μας αλλά και των πολιτών. Πρέπει η δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι η ασφάλεια των εργαζομένων δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή. Τα μπάζα και τα κλαδιά δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων να τα συλλέγουν, τα αποτελέσματα με τους βρώμικους κάδους ή τους υπερφορτωμένους δικαιώνουν τις διαμαρτυρίες τόσο του συλλόγου μας όσο και των εργαζομένων που κάνανε αγώνα για την προμήθεια νέων κάδων και την πρόσληψη νέου προσωπικού...

Η κατάσταση στην καθαριότητα είναι σε οριακό σημείο...Ζητάμε άμεσα να γίνει σωστή διαχείριση των κάδων σε σημεία ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων και σε σημεία που η διέλευση των οχημάτων να είναι νόμιμη, η διέλευσή τους να γίνεται με ευκολία και να υπάρχει μειωμένη επικινδυνότητα για τους εργαζομένους και τους πολίτες.

Σε αυτή την εφαρμογή ζητάμε και τη στήριξη των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε πολίτης να έχει δικό του κάδο, ούτε ο κάδος να είναι μπροστά στο σπίτι του ή να μην είναι μπροστά στο σπίτι του. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι ο εγωισμός."

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ Αργύρης Κυρτσίδης