Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τι απάντησε η Κεραμέως για τις κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ στα Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο

Τι απάντησε η Κεραμέως για τις κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ στα Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο

05-02-2022

Δήλωση της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αναστασίας Γκαρά, σχετικά με την απάντηση Κεραμέως σε ερώτηση για την ΕΒΕ και τις κενές θέσεις στα Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο

Συνεχίζει να προκαλεί την τοπική κοινωνία του Έβρου η Υπουργός Παιδείας.

Αφού χρειάστηκαν...5 ολόκληροι μήνες για να απαντήσει στην Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για τις πάνω από 650 θέσεις νεοεισακτέων που έμειναν κενές, πρώτη φορά φέτος, στα Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), προκλητικά επιλέγει να μετακυλίσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Η Υπουργός ισχυρίζεται πως για το πρωτοφανές φετινό έγκλημα, με τους χιλιάδες μαθητές που κόπηκαν, μεταξύ αυτών και πολλοί που «αρίστευσαν» με πολύ υψηλές βαθμολογίες, και τις χιλιάδες θέσεις νεοεισακτέων που έμειναν κενές, ιδίως στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Περιφέρειας (στον Έβρο, στη Θράκη κλπ) δεν ευθύνεται η ΕΒΕ, αλλά οι...συντελεστές για την εφαρμογή της ΕΒΕ που κλήθηκαν αναγκαστικά να εφαρμόσουν τα Πανεπιστήμια.

Όλα αυτά θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγικά. Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τα ΑΕΙ όλης της χώρας, με ελάχιστη χρηματοδότηση, χωρίς ακαδημαϊκούς δασκάλους, χωρίς προσωπικό, χωρίς μέλη ΔΕΠ, χωρίς μέλλον και προοπτική. Καταστρέφουν το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ο Έβρος μετράει τις πληγές του, λόγω της καταστροφικής πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση.

Όσο για την απάντηση της Υπουργού στο ερώτημά μου για το «συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Έβρο και τη Θράκη»; Ανύπαρκτη. Όπως ακριβώς και το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά στην Εκπαίδευση, ειδικά στη Θράκη.

Ερώτηση Γκαρά για ΕΒΕ και Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο
Απάντηση Κεραμέως σε ερώτηση Γκαρά για ΕΒΕ και Πανεπιστημιακά Τμήματα Έβρου