Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Τί γίνεται με το δώρο Χριστουγέννων στο Υγειονομικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Τί γίνεται με το δώρο Χριστουγέννων στο Υγειονομικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

14-12-2020

Επιστολή απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιο Οικονόμου για την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, να προβεί στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση με την αποζημίωση 15 Ημερών Εκτός Έδρας στο Υγειονομικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και Πτέρυγες COVID-19, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19 (κορωνοϊού) τόσο στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τις Στρατιωτικές Υγειονομικές Δομές όσο και στα Πολιτικά Νοσοκομεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά να συμπεριληφθούν στην οικονομική ενίσχυση και άτομα τα οποία απασχολούνται άμεσα στην μάχη εναντίον της πανδημίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ: 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Με το (α) σχετικό το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε διαταγή καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού δεκαπέντε (15) Ημερών Εκτός Έδρας, στο Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και πτέρυγες COVID-19.

2. Το σκεπτικό της παραπάνω ενέργειας, ήταν η ανταμοιβή του εν λόγω προσωπικού που καθημερινά μέσα από τις συνεχείς εφημερίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες εν μέσω πανδημίας (Κορωνοιού) υπερβάλει εαυτό, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία συμπολιτών μας, που νόσησαν.

3. Ωστόσο σύμφωνα με τη (β) σχετική επιστολή της Ενώσεως Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), ενημερωθήκαμε ότι Στελέχη που υπηρετούν στο 404 ΓΣΝ (Λάρισα), εγκλωβίστηκαν σε ένα καθεστώς απόγνωσης, λαμβανομένου ότι από πληροφορίες εξετάζεται να εφαρμοστεί η αριθμητική ποσόστωση του προσωπικού που εν τέλει θα αποζημιωθεί.

4. Κατόπιν των παραπάνω και επιπλέον του γεγονότος ότι το οποιοδήποτε αριθμητικό πλαφόν αποζημίωσης συναδέλφων μας, αντιβαίνει της διαταγής [(α) σχετικό], η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ αναδεικνύει το θέμα, επιθυμώντας την τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών για την απόδοση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο σύνολο (και όχι επιλεκτικά) των Στελεχών μας, που υπηρετούν σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία όπως αυτή καθορίστηκε βάση κριτηριοποίησης.

5. Η αντιμετώπιση του θέματος χρήζει αντικειμενικότητας, εκπέμποντας το ανάλογο αίσθημα δικαίου, που θα απομακρύνει την εμφάνιση συνθηκών σύγχυσης και αναστάτωσης στις τάξεις του προσωπικού μας.

6. Παρακαλούμε για την κατά προτεραιότητα εξέταση του θέματος, λαμβανομένου ότι οι συνάδελφοι μας, πρέπει να συνεχίσουν απερίσπαστα στην εκτέλεση του καθήκοντος τους, που ορίζουν οι συνθήκες των ημερών μας.

7. Εισηγητής θέματος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ: Ανχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλέφ. 6936 158679.

8. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Πατήστε εδώ για να το δείτε αναλυτικά.