Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα καταστήματα πλέον από σήμερα λειτουργούν με click away και click away.
Τα καταστήματα πλέον από σήμερα λειτουργούν με click away και click away.

Τι ισχύει για το λιανεμπόριο στον Έβρο - Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας

04-03-2021

Παρά τον χαμηλό αριθμό των κρουσμάτων στον Έβρο που είναι μονοψήφιος εδώ και μέρες και παρά τις προσπάθειες όλων των καταστηματάρχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, η Κυβέρνηση προχώρησε σε νέα αυστηρότερα μέτρα βάζοντας όλη την Ελλάδα στο "κόκκινο".


Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά θα έχου ισχύ μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021. 

Πλέον τα καταστήματα θα λειτουργούν με την διαδικασία του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλεία τα οποία θα λειτουργούν με click inside. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων είναι 07:00 - 20:30.

Τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς ή το ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία Α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της εταιρείας και Β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτoί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δε συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματίες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείτε από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με εξής στοιχεία Α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της εταιρείας και Β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, Βίβιαν Κουρμπανιάν, σε συνέντευξη που έδωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του κ.Αποστολλίδη, στο Status radio τόνισε πως "Είναι πραγματικά απαράδεκτο όλο αυτό, η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ερμού στην Αθήνα, χρειάζεται να βλέπουν τους νομούς ξεχωριστά."

Συνέχισε λέγοντας πως "Τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και ο αριθμός των κρουσμάτων στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες είναι μονοψήφιος".

Φ.Δ.