Κάτι τρέχει στον Έβρο
To 11o Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας
Πέντε εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις μεταξύ Σχολείων που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο European Folk Tales: Hidden Treasures /Ευρωπαϊκά Λαϊκά Παραμύθια: Κρυμμένοι Θησαυροί.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο St Damian’s National School του Δουβλίνου της Ιρλανδίας.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 χρόνια και σε αυτό συμμετέχουν σχολεία από 6 χώρες, την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη-11 ο Δ.Σ), την Ιταλία (Ρώμη), την Πολωνία (Βαρσοβία), την Ρουμανία (Μπρανέστι), την Ιρλανδία (Δουβλίνο) και την Τουρκία (Άγκυρα).
Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Ιρλανδίας αλλά και με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα.
Οι διοργανωτές της συνάντησης φρόντισαν επίσης να ξεναγήσουν τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς σε χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος τόσο μέσα στο Δουβλίνο όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
- Κάμερες θα βάλει ο Δήμος Δράμας, για την προστασία από βανδαλισμούς
(03-10-2025) - Υποδοχή των νέων φοιτητών στο Τμήμα Δασολογίας της Ορεστιάδας
(03-10-2025) - Διδυμότειχο και Ορεστιάδα κανονικά πλέον στο Κτηματολόγιο
(03-10-2025) - Τραγικός θάνατος 80χρονου, ενώ έκοβε ξύλα
(03-10-2025) - Διπλή διάκριση για τη ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ στα Education Leaders Awards 2025
(03-10-2025)
EN
TR






