Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου επισκέφτηκε το Ίδρυμα Ευγενίδου & "ταξίδεψε" στο χώρο της επιστήμης & της τεχνολογίας!

Το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου επισκέφτηκε το Ίδρυμα Ευγενίδου & "ταξίδεψε" στο χώρο της επιστήμης & της τεχνολογίας!

20-05-2022

Το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξένησε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, το 1 ο ΕΠΑ.Λ Διδυμοτείχου που φέρει το όνομα του Εθνικού Ευεργέτη «Ευγένιου Ευγενίδη» από το 2018.

Έντεκα μαθητές, τρεις εκπαιδευτικοί καθώς και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Μποζατζίδης, επισκέφθηκαν τους χώρους του Ιδρύματος, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις πολυποίκιλες δράσεις του.

Η ξενάγηση του σχολείου ξεκίνησε από το Κέντρο Επιστήμης & Τεχνολογίας , ένα χώρο γνωριμίας, ενασχόλησης και πειραματισμού με την Επιστήμη και την Τεχνολογία, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εκθέματα της Έκθεσης και να εξοικειωθούν με τις φυσικές επιστήμες.

Στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην επετειακή έκθεση « Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα», μία συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Ευγενίδου με τα   Γενικά Αρχεία του Κράτους  στο πλαίσιο της  «Πρωτοβουλίας 1821-2021» , όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στα 125 αρχειακά τεκμήρια, μουσειακά κειμήλια καθώς και στις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες VR μαθαίνοντας περισσότερα για την ελληνική Ιστορία που είναι συνυφασμένη με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το ταξίδι των μαθητών συνεχίστηκε στα αστέρια του Σύμπαντος, ο Διευθυντής του Πλανηταρίου καλωσόρισε τους μαθητές με μια μαγική ψηφιακή παράσταση στον θόλο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου και συνομίλησε μαζί τους σχετικά με την εξέλιξη της αστροφυσικής και της εξερεύνησης του Γαλαξία μας.

Αργότερα, ακολούθησε ξενάγηση στo UTech Lab εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για νέους/νέες, το οποίο είναι στοχευμένο στην σύγχρονη τεχνολογία, παρουσιάζοντας τα εξ αποστάσεως εργαστήρια που εξυπηρετούν την μαθητική κοινότητα των απομακρυσμένων περιφερειών της Ελλάδος.

Η ξενάγηση έκλεισε με την επίσκεψη των μαθητών στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, δίνοντας τους την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ψηφιακές και έντυπες συλλογές της και την νέα υβριδική μορφή της σε νέο ανακαινισμένο χώρο από τον Σεπτέμβριο του 2022, καθώς και το αξιοσημείωτο έργο των Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου που η ιστορία τους ξεκινά από το 1956 εξυπηρετώντας τις ανάγκες της επαγγελματικής τεχνικής και ναυτικής εκπαίδευσης.

Σημαντική ήταν η συνάντηση μαθητών με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη, ο οποίος αφού αντάλλαξε απόψεις μαζί τους για την μαθητική τους πορεία και τις επαγγελματικές τους προτιμήσεις και προοπτικές, και αναφερόμενος στο έργο του Ιδρύματος που εδώ και 60 χρόνια προσφέρει υποτροφίες για την ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τους ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου, αποδεχόμενο την εισήγηση του υπεύθυνου των υποτροφιών, και σε συνεργασία με την Διεύθυνση του 1 ου ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου, προτίθεται να προσφέρει υποτροφία σε τομέα που θα εκπληρώνει το σκοπό του Ιδρύματος.

Ταυτόχρονα, σε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και με τον Διευθυντή με τον κ. Μποζατζίδη, το Ίδρυμα Ευγενίδου έλαβε αιτήματα στήριξης εξοπλισμού των τομέων δράσης του σχολείου, επί των οποίων θα επανέλθει εκδηλώνοντας έτσι την πρόθεση δωρεάς.

Τέλος, ανέφερε την πρόθεση εταιρείας του Ομίλου Ευγενίδη με διεθνή παρουσία, που ειδικεύεται στην παραγωγή χημική βιομηχανία αγροχημικών προϊόντων για την θρέψη και προστασία των φυτών, να προσφέρει την τεχνογνωσία της και να είναι σε στενή συνεργασία για τις ανάγκες του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του Σχολείου.