Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο κ. Παπαδάκης ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τι προτίθετε να πράξει αναφορικά με την ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Λέσβο
Ο κ. Παπαδάκης ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τι προτίθετε να πράξει αναφορικά με την ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Λέσβο

Το θέμα της ακτοπλοϊκής κι αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης με Λέσβο ξανά στο προσκήνιο

21-02-2024

Για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Λέσβου με την Αλεξανδρούπολη κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του Έβρου Πάρης Παπαδάκης στον αρμόδιο Υπουργό.

Ειδικότερα ο κ. Παπαδάκης ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τι προτίθετε να πράξει αναφορικά με την ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Λέσβο, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από την Αλεξανδρούπολη αλλά και από την Λέσβο.

Αναλυτικότερα η ερώτηση αναφέρει:

ΘΕΜΑ: «Ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Λέσβο»
Κύριε Υπουργέ,
Όπως πληροφορηθήκαμε, σε πρόσφατες δηλώσεις εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου εξέφρασε το αίτημα της ακτοπλοϊκής κι αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τη Λέσβο. Το εν λόγω αίτημα εδράζεται στην πρόθεση της Ένωσης να αυξηθεί τόσο η προσβασιμότητα της Λέσβου από τη Θράκη όσο και να συνδεθεί το νησί, δια της Αλεξανδρούπολης, με την αγορά των Βαλκανίων.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια είναι η θέση σας, σχετικά με το αναφερόμενο αίτημα και τι προτίθεστε να πράξετε, εφόσον συναινείτε στη βάση του αιτήματος, προκειμένου να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη με τη Λέσβο, ώστε να επαυξηθεί το τουριστικό προϊόν στο νησί από τα Βαλκάνια;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

VW Τερζενίδης


Υπενθυμίζεται ότι την εν λόγω σύνδεση ζητούν και οι ξενοδόχοι του νησιού, καθώς -όπως τονίζουν – θα προσελκύσει επισκέπτες από τα Βαλκάνια που έχουν άμεση πρόσβαση από την Αλεξανδρούπολη.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει καταθέσει πρόταση για σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Μυτιλήνη ενώ έχει προχωρήσει και το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση.