Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μαθητές σε θέση γεωπόνου!
Μαθητές σε θέση γεωπόνου!

Το Δημοτικό Σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας ζητά την ψήφο μας!

14-05-2021

Το δικό τους θερμοκήπιο δημιούργησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου στα Ρίζια και τώρα ζητούν την ψήφο μας, για να κερδίσουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο».

Οι μαθητές της έκτης δημοτικού στο σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας άφησαν για λίγο τις σχολικές τσάντες και τα τετράδια και πήραν τα φτυάρια και τα φυτά για να ...βάλουν στο βρεγμένο χώμα τους πρώτους σπόρους. Ρίγανη, δεντρολίβανο, αλλά και λαχανικά θα μεγαλώνουν δίπλα από τις σχολικές αίθουσες, αφού το δημοτικό έχει πλέον το δικό του θερμοκήπιο.

Να τονίσουμε πως το σχολείο των Ριζίων είναι το μόνο σχολείο που συμμετέχει από όλη την Θράκη, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι από διάφορα νησιά.

Κάντε κλικ εδώ για να μπορέσετε και εσείς να στηρίξετε το σχολείο των Ριζίων Ορεστιάδας.

Λίγα λόγια για όσους δεν γνωρίζουν για τη δράση του θερμοκηπίου:


Η σχολική μονάδα των Ριζίων βρίσκεται σε μία ακριτική και αγροτική περιοχή του βορείου Έβρου,  λαμβάνοντας υπόψη τη γνώση, τις εμπειρίες και τα βιώματα του μαθητικού δυναμικού δημιουργήθηκε το όραμα για την εγκατάσταση και τη λειτουργία ενός θερμοκηπίου στον υπαίθριο σχολικό χώρο. Επιδίωξη του οράματος αυτού ήταν η δημιουργία ενός αειφόρου σχολείου, το οποίο μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών επικεντρώνεται στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών.

Το όραμα της σχολικής μας μονάδας υλοποιήθηκε με την παρέμβαση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και την ευγενική χορηγία της Eurodrip και δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ιεράρχηση των επιδιωκόμενων στόχων του προγράμματός μας και τον προγραμματισμό των δράσεών μας. Η πραγμάτωση των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκε με δια ζώσης δράσεις και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποβλέποντας στην εκπαίδευση δεξιοτήτων ζωής των μαθητών μας.

Απώτερος στόχος του τρέχοντος προγράμματος ήταν η σχολική μας μονάδα να λειτουργεί ως οργανισμός μάθησης που αλληλεπιδρά με το κοινωνικό πλαίσιο, αναπτύσσει καινοτόμες πρακτικές, καλλιεργεί στους μαθητές δεξιότητες του νου, μάθησης, ζωής και ψηφιακές και τους εφοδιάζει με γνώσεις, αξίες και οράματα, καθιστώντας τους ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής γεγονός που επιτεύχθηκε μέσα από την ανάπτυξη συνεκτικών δεσμών με φορείς και μεμονωμένα πρόσωπα.