Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Το e-evros.gr στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το e-evros.gr στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το e-evros.gr στο Στρασβούργο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

18-01-2018

Συνεχής ροή και ενημέρωση από το Στρασβούργο:

Το e-evros.gr βρίσκεται στο Στρασβούργο, στην Γαλλία, έπειτα από πρόσκληση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Σήμερα Δευτέρα 15 του μήνα ξεκινάει η Ολομέλεια του Ιανουαρίου και στο πλαίσιο αυτό, έχουμε επαφές - συναντήσεις - συνεντεύξεις με 'Ελληνες Ευρωβουλευτές. 

Ο Έβρος βρίσκεται στο επίκεντρο και όλες οι ερωτήσεις - τοποθετήσεις αφορούν προβλήματα χρόνια που ταλανίζουν το τόπο μας.

Παρακάτω ακολουθούν με χρονολογική σειρά όλα όσα δημοσιεύουμε από την πόλη του Στρασβούργου ξεκινώντας από την πρώτη ημέρα και συνεχίζοντας μέχρι και την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου.

1. Δείτε το video έξω από το Ευρωκοινοβούλιο λίγο πριν ξεκινήσει η ολομέλεια:

Ως πρώτη επαφή συναντηθήκαμε με τον Ευρωβουλετή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεφαλογιάννη Μανώλη, ο οποίος να θυμίσουμε πως διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

Στην εικοσάλεπτη συζήτηση που είχαμε αναφερθήκαμε στο μείζον θέμα που ταλαιπωρεί κάθε χειμώνα τον τόπο μας και δεν είναι άλλο από τις πλημμύρες και για το πόσο είναι εφικτό να υπάρχουν συντονισμένες κινήσεις ώστε να μην βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Επίσης έγινε αναφορά στην διακοπή σύνδεσης Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης καθώς το πλοίο επρόκειτο να αποσυρθεί για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, αλλά και για το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκης - Ίμβρου.

2. Παρακάτω δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη με τον κ. Κεφαλογιάννη την οποία μεταδώσαμε ζωντανά από το Στρασβούργο:


Τρίτη 16 Ιανουαρίου, δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Σήμερα, συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κύρτσο όπου ασχοληθήκαμε όπως έχουμε αναφέρει με θέματα που απασχολούν τον Έβρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Μιλήσαμε για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του Φ.Π.Α στο νησί της Σαμοθράκης, για την "εκκωφαντική" απραξία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αλλά και για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες.

3. Ακολουθεί η συνέντευξη με τον Γιώργο Κύρτσο, όπως μεταδόθηκε ζωντανά απο το Στρασβούργο:

Κλείνοντας την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνομιλήσαμε με τον Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, ενέργεια και μεταναστευτικό ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης.

4. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη όπως μεταδόθηκε live από το Στρασβούργο:


Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, τρίτη ημέρα συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Ολομέλεια, στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Σήμερα, συναντήσαμε την πρώτη εκλεγμένη σε σταυρούς στην Ελλάδα, Ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ κ. Εύα Καϊλή.

Στη συζήτηση που ακολούθησε είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πακέτο Γιούνκερ, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς και την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.  Ακόμη, αναφερθήκαμε στα έργα που υλοποίησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στον τομέα της ενέργειας και εν γένει τον στρατηγικό ρόλο τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει ο Έβρος.

5. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη με την Εύα Καϊλή όπως μεταδόθηκε live από το Στρασβούργο: 

Τρίτη ημέρα της επίσκεψης μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έκλεισε με καλεσμένο μας στα studio του Ευρωκοινοβουλίου τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή κ. Κώστα Χρυσόγονο.

Για περίπου είκοσι λεπτά συζητήσαμε για την γενικότερη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

6. Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπως μεταδόθηκε live από το Στρασβούργο:


Η τέταρτη ημέρα της επίσκεψης μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξεκίνησε με άλλη μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτήν την φορά με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου.

Μιλήσαμε για μεταναστευτικό, για το Σκοπιανό και γενικότερα για θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα της Ολομέλειας.

7. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη όπως μεταδόθηκε live από το Στρασβούργο: