Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη – Συζητά για ανάπτυξη και χρηματοδοτικά εργαλεία

12-10-2017

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάπτυξη και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιεί το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καλώντας τους πολίτες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης να συμμετάσχουν στο Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο που διοργανώνει το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου.

«Στόχος είναι να υπάρξει θεσμική πληροφόρηση για τα μέσα και τα εργαλεία που προσφέρουν οι ευρωπαϊκές διαρθρωτικές και περιφερειακές πολιτικές» εξηγεί ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και συμπληρώνει: «Τα συνέδρια είναι ανοιχτά και αφορούν όλους, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματίες, τη νεολαία που θέλει να προχωρήσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις, τους φοιτητές που θέλουν να εκμεταλλευθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα».

 Οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις επόμενες ημέρες είναι:

  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 10:30 στην Κομοτηνή, Chris & Eve Mansion: Ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία»

  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 17:30 στην Κομοτηνή, Chris & Eve Mansion: Συνέδριο –διάλογος με τους πολίτες με θέμα: «Οι πολιτικές και τα εργαλεία της ΕΕ για την περιφερειακή ανάπτυξη και τις δυνατότητες και προκλήσεις για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη». (Αναχώρηση λεωφορείου από το Σπαθί στις 17:30)

  • Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 10:30 στην Αλεξανδρούπολη, Επιμελητήριο Έβρου: Συνέδριο -διάλογος με τους πολίτες με θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας με άξονα τις πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ»

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.rdf-maktrhak.gr

«Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορεί να εκμεταλλευθεί με βοήθεια από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία» δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος και συμπληρώνει: «Το αποτέλεσμα θα είναι πολλαπλασιαστικό για οποιαδήποτε δράση ξεκινά από την τοπική κοινωνία και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τα ευρωπαϊκά εργαλεία».

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας  και Θράκης, τους Δήμους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής. Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας & νεοφυών επιχειρήσεων και αξιωματούχοι της  περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.

Τζένη Φράγκου