Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το φυσικό αέριο έρχεται (με φόρα) στη Θράκη & τον Έβρο

Το φυσικό αέριο έρχεται (με φόρα) στη Θράκη & τον Έβρο

02-04-2019

Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια υλικών που αφορούν στην κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατασκευή των δικτύων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε  στο συνέδριο: Power & Gas Supply Forum η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Στεφανία Μωσσέ.

Έχει γίνει, όπως τόνισε, λεπτομερής δουλειά στην προετοιμασία των διαγωνισμών σε συνεργασία με τις περιφερειακές αρχές κι έχουν επίσης πραγματοποιηθεί διαβουλεύσεις με τους προμηθευτές.

Παράλληλα, η κα. Μωσσέ ανέφερε πως «η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη φάση της περιφερειακής της διάρθρωσης μέχρι το καλοκαίρι και στη δεύτερη φάση μέχρι τις αρχές του 2020, έχοντας ξεκινήσει μικρά πιλοτικά έργα με ταυτόχρονη εκπαίδευση των στελεχών της».

Επεσήμανε πως η ΔΕΔΑ δεν έχει αρκετό προσωπικό στην περιφέρεια, γιαυτό θα γίνουν προσλήψεις, με αύξηση του τεχνικού προσωπικού, ενώ παράλληλα θα ανοίξουν υποκαταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης του κοινού. Στόχος, όπως σημείωσε είναι να φτάσει το αέριο με χαμηλό κόστος στον πολίτη. Προς αυτή την κατεύθυνση τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια του έργου τα επόμενα 5 χρόνια και θα υπάρχουν επιπλέον επιδοτήσεις στις εσωτερικές εγκαταστάσεις.

Εκτίμησε ακόμα πως λόγω της ενεργειακής φτώχειας στην βόρεια Ελλάδα η αίσθηση που έχει σχηματίσει η διοίκηση της ΔΕΔΑ είναι ότι ο κόσμος περιμένει με αγωνία την έλευση του αερίου.

Υπενθυμίζεται, πως το φυσικό αέριο θα φθάσει σε 18 πόλεις των τριών περιφερειών και συγκεκριμένα σε: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα.