Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ENERGO - PETROVITS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέα μέτρα θα ισχύσουν από το ερχόμενο Σάββατο για τους ανεμβολίαστους
Νέα μέτρα θα ισχύσουν από το ερχόμενο Σάββατο για τους ανεμβολίαστους

Το λιανεμπόριο εισέρχεται & πάλι σε "αχαρτογράφητα νερά" - Tι αναφέρει η Βίβιαν Κουρμπανιάν για τα νέα μέτρα

03-11-2021

Τις αντιδράσεις των εκπροσώπων του κλάδου του λιανεμπορίου προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων μέτρων ειδικά για τους ανεμβολίαστους, του Υπουργού Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεούνται να έχουν πραγματοποιήσει Rapid η μοριακό τεστ πριν εισέλθουν σε καταστήματα λιανεμπορίου με εξαίρεση τα μαγαζιά όπου πωλούνται τρόφιμα αλλά τα φαρμακεία.

Οι νέες παρεμβάσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στο λιανεμπόριο, τόνισε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βίβιαν Κουρμπανιάν με σχετική ανάρτηση σε προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα έγραψε πως "Ανέφικτο είναι το νέο μέτρο για το λιανεμπόριο..... Τα νέα μέτρα δεν ενισχύουν την ρευστότητα της αγοράς με το να αφήνουμε πελάτες εκτός των καταστημάτων μας και να ελέγχουμε τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού...... Ας σταματήσει πια όλη αυτή η δοκιμασία εις βάρος του λιανεμπορίου......

Το λιανεμπόριο ΔΕΝ αποτέλεσε ΠΟΤΕ εστία μετάδοσης του ιού..... ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!!!"

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως. Ο Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.

«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν», είπε ο κ. Πλεύρης, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρχει « καμία ανοχή σε όσους δέχονται ανεμβολίαστους στους αμιγείς χώρους».