Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Απαντά το Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης στην επίθεση του πρώην Αντιδημάρχου Φερών κ. Νικόλαου Γκότση.
Απαντά το Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης στην επίθεση του πρώην Αντιδημάρχου Φερών κ. Νικόλαου Γκότση.

Το Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης "ξεκαθαρίζει το τοπίο" - Η απάντηση του στo Ν.Γκότση

25-05-2021

Στις 23 Μαΐου 2021, ο πρώην Αντιδήμαρχος Φερών και νυν Δημοτικός Σύμβουλος στις Φέρες κ. Νικόλαος Γκότσης, με προσωπική ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατύπωσε πως θα κλείσει ο Α' Παιδικός Σταθμός στις Φέρες και τα παιδιά θα μεταφερθούν στον Β' Παιδικό Σταθμό χωρίς όμως να αναφέρεται ξεκάθαρα ο κύριος λόγος της συστέγασης των δύο αυτών σταθμών.

Από την άλλη πλευρά το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης απαντά στο δημοσιεύμα του κ. Γκότση μέσω δελτίο τύπου όπου ξεκαθαρίζει για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. Σύμωνα με το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο κτήριο του Α' παιδικού σταθμού, το οποίο θα εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους πολίτες με αναπηρία.

Παρακάτω ακολουθεί η ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γκότση: 


"Πληροφορήθηκα ότι αύριο στο ΔΣ του Πολυκοινωνικού, μάλιστα δια περιφοράς, θα υπάρξει προς συζήτηση το κλείσιμο του Α! Παιδικού Σταθμού και η συστέγαση του με τον Β! . Όποιος οποία έχει αυτή την σκέψη καλό είναι να την ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά. Η πολεοδομική χωροθέτηση των Φερών επεκτείνεται σε μεγάλη έκταση και ο υφιστάμενος παιδικός εξυπηρετεί την Ανατολική πλευρά και το κέντρο των Φερών . Θα δημιουργήσει μια απίστευτη ταλαιπωρία στις οικογένειες που μένουν στις παραπάνω περιοχές. Επιπρόσθετα εκεί στεγάζουμε και το ΚΔΑΠ των Φερών που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες. Τόσα χρόνια όλες οι δημοτικές αρχές προσπαθούσαμε για την ισόροπη χωροθέτηση- τοποθέτηση εκπαιδευτικών και δημοτικών δραστηριοτήτων. Η κατάργηση στην ουσία του Α! Παιδικού Σταθμού μόνο ανωμαλία και ταλαιπωρία στους γονείς θα προκαλέσει."

Η απάντηση του Πολυκοινωνικού στον πρώην Αντιδήμαρχος Φερών: 

"Ο κλασικά ανεύθυνος κ. Νίκος Γκότσης, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες ύψιστου λαϊκισμού, προσπαθεί να παραπλανήσει και πάλι τους δημότες με πρόσφατη ανάρτηση του. Αποκρύπτοντας εσκεμμένα τα στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούνται από τους παιδικούς σταθμούς των Φερών, προδικάζει ταλαιπωρία των κατοίκων.

Η διοίκηση του Πολυκοινωνικού επιθυμώντας και στοχεύοντας στην ανάπτυξη των Φερών προτείνει και σχεδιάζει την δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο κτηριο του Α' παιδικού σταθμού, το οποίο θα εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους πολίτες με αναπηρία. Η νέα δομή θα δημιουργήσει 32 νέες θέσεις εργασίας! 

Το ΚΔΑΠ των Φερών που φιλοξενεί εικοσιοκτώ (28) παιδιά, θα στεγαστεί στον χώρο του 4ου νηπιαγωγείου το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και σε αχρησία εδώ και έξι (6) χρόνια επί Αντιδημαρχίας του προκομμένου κ. Γκότση στις Φέρες.

Επίσης εξετάζουμε την δυνατότητα δημιουργίας βρεφικού τμήματος στην Δημοτική ενότητα Φερών το οποίο κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο στους νέους γονείς. Προφανώς και σε αυτό θα έχει αντίρρηση ο κ. Γκότσης.

Είχε την δυνατότητα 9 χρόνια να δημιουργήσει κοινωνικές δομές στην δημοτική ενότητα Φερών αλλά αντίθετα έκλεινε δομές και υπηρεσίες. Που ήταν ο αγωνιστής κ. Γκότσης όταν έκλεινε ο ΟΤΕ, τα υποκαταστήματα των τραπεζών, το 4ο νηπιαγωγείο, η βιβλιοθήκη, το γυμνάσιο του Πέπλου κ.α.

Οι Φεριώτες δεν ξεχνούν ότι η ανικανότητα του κ. Γκότση ταλαιπωρεί ακόμη, επί 10 και πλέον έτη τους λυκειόπαιδες των Φερών οι οποίοι μέχρι και σήμερα παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε προκατασκευασμένους οικίσκους.

Ο Α΄ παιδικός σταθμός φιλοξενεί σήμερα 23 παιδιά και ο Β΄ 20 παιδιά. Και οι δύο σταθμοί μπορούν να φιλοξενήσουν από εκατό (100) παιδιά ο καθένας. Συνεπώς εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συνένωση τους σε ένα δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα

Γιατί άραγε φρενάρει ο κ. Γκότσης την δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ στις Φέρες;

Γιατί αντικρούει την ανάπτυξη που θα φέρουν οι νέες κοινωνικές δομές στις Φέρες;

Γιατί επιθυμεί   την στασιμότητα και το τέλμα για την περιοχή μας;

Οι απαντήσεις είναι απλές και είναι γνωστές σε όλους!

Ο κ. Γκότσης βάζει πάνω από τις Φέρες το πολιτικό  του συμφέρον και την παραμονή του στην επικαιρότητα.

Οι εποχές που ξεγελούσε τους συνδημότες μας βάφοντας ο ίδιος ως επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής  κάποιους τοίχους, και σβήνοντας ως εξειδικευμένος πυροσβέστης μικροεστίες φωτιάς σε ξερόχορτα, πέρασαν.

 Είναι καιρός να σοβαρευτεί!"

Απαντά το Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης στην επίθεση του πρώην Αντιδημάρχου Φερών κ. Νικόλαου Γκότση.