Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Πολυκοινωνικό ανακάλεσε την δωρεά νεκροφόρας στο Τέμενος της Αλεξανδρούπολης

Το Πολυκοινωνικό ανακάλεσε την δωρεά νεκροφόρας στο Τέμενος της Αλεξανδρούπολης

04-01-2021

Δεν κατάφερε να λυθεί τελικά ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την Μουσουλμανική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος η έλλειψη νεκροφόρας η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας  δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της διακίνησης σορών εντός της Αλεξανδρούπολης, το αυτοκίνητο αυτό πολλές φορές χρειαζόταν να ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη για παραλαβή σορών μουσουλμάνων που ζούσαν στο εξωτερικό, αλλά οι συγγενείς τους επιθυμούν η ταφή να γίνει στην Αλεξανδρούπολη λόγω του ότι οι νεκροί κατάγονταν από δω.

Το Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης ήταν πολύ κοντά στο να  δώσει την λύση δωρίζοντας ένα όχημα στο Τέμενος Αλεξανδρούπολης, το οποίο τελικά όμως δεν παρέλαβαν ποτέ καθώς έγινε ανάκληση της δωρεάς. Οι λόγοι ήταν νομικοί καθώς το Τέμενος δεν διαθέτει τα κατάλληλα έγγραφα (καταστατικό). 

Από την πλευρά του Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο "Αλληγγύη-Ανάπτυξη" Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα του δήμου Αλεξανδρούπολης, έστειλε επιστολή προς το Πολυκοινωνικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να προτείνει μια λύση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Ως Σύλλογος διαρκώς τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουμε το πρόβλημα και θέτουμε προς τη πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς το αίτημα της επίλυσης του.

Για αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το ''Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης'' που ενδιαφέρθηκε και αποφάσισε να δώσει λύση δωρίζοντας ένα όχημα στο Τέμενος Αλεξανδρούπολης.

Δυστυχώς όμως η δωρεά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για νομικούς λόγους όπως αναφέρει το ''Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης'' στην απόφαση ανάκλησης που σας παραθέτουμε παρακάτω.

Ο Σύλλογος μας έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις (Καταστατικό) οπότε δηλώνουμε πως είμαστε πρόθυμοι και στη διάθεση σας να συνεισφέρουμε μέσω του καταστατικού μας στην ολοκλήρωση της Δωρεάς του οχήματος που θα καλύψει αυτή την σημαντική ανάγκη των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την εξέταση της πρότασης μας και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια διέξοδος στο κώλυμα, κάτι στο οποίο θα είναι τιμή μας να συμμετέχουμε.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ακολουθεί η απόφαση της ανάκλησης η οποία δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Με την 72/2020 απόφασή μας είχαμε εγκρίνει την τη δωρεά του αυτοκινήτου μάρκας HYUNDAI (ΚΗΙ 4039) στη Βακουφική Επιτροπή Περιουσίας  Τεμένους του Δήμου Αλεξανδρούπολης  για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των δημοτών μας. Επειδή η ανωτέρω επιτροπή δεν διαθέτει τα κατάλληλα έγγραφα (καταστατικό ) για την δωρεά θα πρέπει να γίνει ανάκληση της παραπάνω απόφασης προκειμένου να κατατεθεί νέα αίτηση από το σωστό νομικό πρόσωπο προκειμένου να γίνει η δωρεά του αυτοκινήτου".