Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το πρώτο TEDxDUTH: Μια ιδέα που έγινε πράξη στην Αλεξανδρούπολη (video)

Το πρώτο TEDxDUTH: Μια ιδέα που έγινε πράξη στην Αλεξανδρούπολη (video)

08-11-2019

Στις 19 Οκτωβρίου 2019 έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Grecotel Astir Egnatia της Αλεξανδρούπολης το πρώτο TEDx event του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τι είναι όμως το TEDxDUTH; Η ανάγκη των φοιτητών του πιο ακριτικού ιδρύματος της Ελλάδας, σκορπισμένου στις τέσσερις πόλεις της Θράκης να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους γέννησε την ιδέα του 1ου TEDxDUTH.

Μια ιδέα που έμοιαζε ουτοπική αλλά μέσα σε έναν χρόνο έγινε πραγματικότητα. Θέμα της διοργάνωσης, το άτομο. Αυτό που δεν τέμνεται, που μικρότερο του δεν υπάρχει. Από το “άτομο” του αβδηρίτη Δημόκριτου ως και τον άνθρωπο που ξεπερνά κάθε εμπόδιο και χτίζει τον κόσμο του αύριο. Στο άτομο του πρώτου TEDxDUTH έδωσαν πνοή διακεκριμένοι ομιλητές. Χάρη στα εντυπωσιακά performances, ο χώρος πλημμύρισε από μουσική και χορευτικά βήματα.

Ταυτόχρονα στον χώρο υπήρχαν περίπτερα με φοιτητικές ομάδες από όλη την Θράκη οι οποίες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο event του Δ.Π.Θ. Μέσω των workshops, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να αλληλεπιδράσουν αλλά και να ενημερωθούν για τις δράσεις που εκτυλίσσονται στην πόλη μας και έξω από τα όρια της Αλεξανδρούπολης.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ήδη από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας τους. Φοιτητές και όχι μόνο από όλες τις πόλεις της Θράκης αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή αποδεικνύοντας με την παρουσία τους πώς κάθε ιδέα που αξίζει, πρέπει να διαδοθεί. Σπάσαμε το άτομο σε χιλιάδες κομμάτια. Μελετήσαμε την φυσικοχημική του υπόσταση, τις ενστικτώδεις συμπεριφορές, την δίψα για εξέλιξη. Μιλήσαμε για την έννοια του “μαζί”, την επιμονή, την επιτυχία.

Τέλος γεννήσαμε το άτομο με τα μεγάλα όνειρα, που φωτίζει με τον δικό του τρόπο τον κόσμο. Σε έναν κόσμο γεμάτο λόγια και άδειο από πράξεις, μια ομάδα φοιτητών απέδειξε πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την μια ιδέα να γίνει πράξη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του 1ου TEDxDUTH, φοιτητές από σχεδόν όλα τα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που προσέφεραν την πολύτιμη βοήθεια αλλά και τα χαμογελά τους για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο event. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς μας καθώς και τον υπεύθυνο καθηγητή, αντιπρύτανη Ραφαήλ Σαλδατζόπουλο.

Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Τα όρια των τριών νομών καταρρίφθηκαν και το πρώτο TEDxDUTH ήταν το λιθαράκι ενός θεσμού που ελπίζουμε να σας συντροφεύσει και να σας εμπνεύσει για πολύ καιρό ακόμα.

Ελάτε να δούμε το video που παρουσιάζει η ομάδα του TEDxDUTH: